Потребителската такса за посещение при лекар да стане 1% от

...
Потребителската такса за посещение при лекар да стане 1% от
Коментари Харесай

Лекари с искане: Потребителската такса да е в размер на 1% от минималната заплата

Потребителската такса за посещаване при доктор да стане 1% от минималната работна заплата. Около това мнение се сплотиха огромна група лекари в онлайн полемика за експерти, която се организира в професионалната здравна платформа CredoWeb.

Медиците желаят още, НЗОК или общественото министерство да стартират да покриват цялостната сума на таксата за обществените групи, като децата, пенсионерите, хората с ТЕЛК и други Темата на дебата е „ Каква потребителска такса при лекаря е действителна, позволена и обективна ".

Освобождаването от такса на тези групи сега води до прекачване на обществени действия към лекарите, считат участниците в полемиката. Нашата работа е диагностика и лекуване, а не да компенсираме работата на институциите, разяснява педиатър.

Лекарите споделят, че в гилдията тлее насъбрано неодобрение през годините поради обстоятелството, че обществена политика се прави посредством лекарите, които в доболничната активност са принудени да се записват по комерсиалния закон и да осъществят доходи.

Участниците изричат даже подготвеност за митинги, в случай че казусът с потребителската такса не откри решение в обозримо бъдеще.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР