Потребителската федерация и „Фолксваген (Volkswagen) са постигнали цялостно споразумение в

...
Потребителската федерация и „Фолксваген (Volkswagen) са постигнали цялостно споразумение в
Коментари Харесай

Volkswagen има споразумение по „Дизелгейт“ с германски потребители

" Потребителската федерация и „ Фолксваген " (Volkswagen) са постигнали изцяло съглашение " в първото по рода си групово дело, заведено от към 400 000 водачи на дизелови коли, заяви висшият държавен съд в Брунсвик, единствено седмици откакто договарянията сред двете страни се прекъснаха.

Потребителската федерация VZBV съобщи, че ще разкрие детайлности по съглашението по време на конференцията през днешния ден.

Двете страни в разногласието по-рано този месец не се схванаха, откакто по принцип се договориха за погашение на 830 милиона евро на немски водачи на дизелови коли.

От „ Флксваген " обявиха, че диалозите се провалили заради " непропорционални " претенции от юристите на VZBV.

Потребителската група обаче съобщи, че парите са нужни за основаването на " транспарантна, надеждна и сигурна система ", която да изплаща действително парите.

Масовото правосъдно дело е един от най-големите юридически случаи, откакто „ Фолксваген " призна през 2015 г, че компанията е оборудвала 11 милиона автомобила по целия свят със програмен продукт, който прави по този начин, че моторите да наподобяват по-малко замърсяващи при регулаторните проби, в сравнение с в действителни условия на шофиране.

Докато американските купувачи на дизелови коли се радват на великодушни схеми за назад изкупуване и обезщетения, немските водачи към този момент не са обезщетени за въздействието на абсурда, който от този момент се популяризира и върху други производители на коли.

Освен 400 000 притежатели на дизелови коли от VZBV, към 70 000 лица имат открити искове против „ Фолксваген ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР