Потребителите, закупили новите процесори AMD Ryzen 5 2400G и Ryzen

...
Потребителите, закупили новите процесори AMD Ryzen 5 2400G и Ryzen
Коментари Харесай

AMD безплатно изпраща процесори за обновяване фърмуера на несъвместимите дънни платки

Потребителите, закупили новите процесори AMD Ryzen 5 2400G и Ryzen 3 2200G с графично ядро Vega, могат да се сблъскат с много публикуван към сегашен ден проблем.
Закупената дънна платка с AM4 процесорно гнездо, на която е подложен новия процесор, може да не започва при сглобяването на нова система, тъй като се постанова възобновяване фърмуера на дъното, с цел да може да работи с новите чипове.



На пазара има доста дънни платки от неособено известни производители с AM4 сокети които поддържат единствено предходните процесори Ryzen без интегрирана графика или по-старите чипове с архитектура Excavator със същия сокет. По-новите дънни платки дават опция за възобновяване на фърмуера посредством външен USB стик, без да е подложен процесор, само че множеството нямат тази комфортна функционалност. Ето за какво, при сглобяването на нова система от нулата, е допустимо да зародят компликации.

AMD постъпи по напълно ексцентричен метод, за което заслужава възторженостти. Ако се прочетат деликатно инструкциите на страницата за техническа поддръжка се вижда, че може да се поръча безвъзмезден Boot комплект. Необходимо е да се запълни несложна уеб-форма с име и адрес, а в полето Problem Description да се запише Boot kit Required .



В резултат от това потребителят гратис получава евтиния и муден двуядрен процесор A6-9500 (може и някой друг) с вграден графичен ускорител, за AM4 дъна. Чипът дава опция да се започва операционна система и да се направи обновяването на фърмуера, след което да се сложи новия процесор.

След като всичко е готово, краткотрайният чит би трябвало да върне на AMD. Интересно е, че не е належащо да се връща включеният в комплекта нагревател, може би с цел да се понижат куриерските разноски, само че той е нов и може да се употребява.

ArsTechnica означи, че с сходен вид супер комфортна техническа поддръжка се сблъсква за първи път.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР