Потребителите вече ще могат да получават съобщения и обаждания от

...
Потребителите вече ще могат да получават съобщения и обаждания от
Коментари Харесай

Windows 11 ще получи функция за свързване с iPhone – ето как ще работи тя

Потребителите към този момент ще могат да получават известия и позвънявания от своя iPhone на своите компютри с Windows

Емил Василев преди 24 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 17:33 | 01.03.2023

Toyota разглоби Tesla Model Y: „ Това е произведение на изкуството “

IT НовиниДаниел Десподов - 15:10 | 01.03.2023

Winamp оживя и има намерение да трансформира музикалната промишленост

ТелефониДаниел Десподов - 12:47 | 27.02.2023

Официалният лист на 18-те смарт телефона на Xiaomi, които до края на март ще получат MIUI 14

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft обезпечава оперативна съгласуемост сред компютри с Windows 11 и iPhone посредством програмен продукт наименуван Phone Link. Предварителен обзор стартира да се популяризира в един от трите канала за вътрешни консуматори които ще могат да свързват своите iPhone-и с компютъра си посредством Bluetooth. Phone Link ще има съществена поддръжка на iOS за позвънявания, известия и контакти, споделя Microsoft.

Тази функционалност е сходна на идното приложение Intel Unison, което ще разреши на iPhone да се синхронизира с Windows. В момента Phone Link за iPhone е налична единствено за участниците в програмата Windows Insider. Не е ясно по кое време тя ще бъде налична за всички консуматори на Windows, само че в случай че тази функционалност работи, както е оповестено, тя би трябвало да е от изгода за тези, които работят на компютри с Windows и имат iPhone.

Ето всичко, което би трябвало да знаете за Phone Link за iOS:

Какво ви е належащо

За да се възползвате от функционалността, ще ви е нужен компютър или преносим компютър с Windows 11. Освен това би трябвало да се регистрирате в програмата Windows Insider. Всеки може да се записва за безплатната стратегия посредством Settings (Настройки) > Windows Update (Обновяване на Windows) > Windows Insider Program.

Microsoft стартира този прелиминарен обзор с дребен % от потребителите, което значи, че не всички ще видят предварителния обзор незабавно. С течение на времето достъпността на предварителния обзор ще се усили за повече консуматори на Insider програмата. Предварителен обзор ще изисква приложение Phone Link версия 1.23012.169.0 и по-висока, само че самият обзор ще се управлява посредством облак.

И, несъмнено, ще ви е нужен iPhone. Microsoft не показва категорично това, само че е рационално да се допусна, че ще ви би трябвало iPhone с iOS 16.3.1, която е последната версия на операционната система на телефона все още на писане на публикацията.

Как работи

Ако сте консуматор на програмата Windows Insider, който получава предварителна версия на Phone Link за iOS, ще видите опцията за избор на вашия iPhone на началната страница на Phone Link. По този метод можете да изберете и устройство с Android. Ако видите, че бутонът за iPhone е в сиво със известие „ Очаквайте скоро “, това значи, че към момента не сте в предварителната версия.

След като изберете „ iPhone “, ще бъдете ориентирани към поредност от стъпки, които ще ви насочат към сдвояване на вашия iPhone и компютър посредством Bluetooth. Това ще стартира като сканирате QR кода, показан на екрана. След това ще преминете към стъпките за удостоверение, с цел да се удостовери, че телефонът и компютърът са в обсег.

Когато това се случи, ще бъдете помолени да потвърдите, че кодът в Phone Link съответствува с кода, показан на вашия iPhone. След като сдвояването приключи, ще бъдете помолени да предоставите набор от позволения, с цел да синхронизирате наличието си с Phone Link.

И най-после, Phone Link ще би трябвало да даде позволения на вашия iPhone в настройките на Bluetooth на вашия iPhone. Според Microsoft тази последна част е значима стъпка за вярното проявление на известията и контактите в Phone Link от вашия iPhone.

След това Phone Link ще обезпечи съществена поддръжка за повиквания, известия и контакти. Имайте поради, че Phone Link не поддържа отговори на групови известия или изпращане на снимки/клипове в известията.

Заключение

Не е несъмнено Phone Link ще бъде наличен за хора отвън програмата Windows Insider, само че когато се появи, тя би трябвало да бъде чудесна и потребна функционалност за тези от нас, които имат iPhone и компютри с Windows.

Ще ви представим цялостен отчет за това по какъв начин работи тази функционалност, откакто имаме опция да я тестваме. Останете на линия!

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР