Потребителите в САЩ са намалили разходите си в магазините и

...
Потребителите в САЩ са намалили разходите си в магазините и
Коментари Харесай

САЩ отчете рязко намаляване на продажбите на дребно

Потребителите в Съединени американски щати са понижили разноските си в магазините и заведенията за хранене през март за втори следващ месец, което е знак, че те стават по-предпазливи след внезапното повишаване на разноските им през януари, написа Асошиейтед прес.

Продажбите на дребно са спаднали с 1 на 100 през март по отношение на февруари, когато индикаторът се намали с по-скромноте 0,2 на 100, демонстрират данните на Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати (Census Bureau), съобщи Българска телеграфна агенция. Сред водещите аргументи са понижението при продажби на коли, електроника и битови артикули. Данните не са поправени по отношение на инфлацията, която се увеличи единствено леко предишния месец.

Икономистите чакаха по-умерен спад в размер на 0,4 на 100, написа Ройтерс.

На годишна продажбите на дребно се порастват с 2,94 на 100, това е надалеч от растежа им от 5,88 % през февруари.

Спадът на продажбите прибавя към други скорошни доказателства, че стопанската система на Съединени американски щати стартира да се забавя, защото потребителите се борят с по-високите лихвени проценти и въздействието на траялата цяла година вълна от висока инфлация. На този декор фирмите разгласяват по-малко свободни работни места, а съкращенията са се нараснали, допълват от АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР