Потребителите в Лондон, които обичат да си поръчват храна за

...
Потребителите в Лондон, които обичат да си поръчват храна за
Коментари Харесай

Шефът на компания за $2 милиарда все още разнася поръчки заедно с подчинените си

Потребителите в Лондон, които обичат да си поръчват храна за доставка у дома, могат да имат достойнството тя да им бъде направена не от какъв да е, а от самия създател на една от огромните компании в сектора там, оценена на 2 милиарда $.

CNBC споделя историята на основният изпълнителен шеф на Deliveroo Уил Шу, който до ден сегашен регулярно работи един до друг с подчинените си и доставя храна до адреси покрай дома му в Нотинг Хил. Според философията на някогашният капиталов банкер от Morgan Stanley това е рецептата за триумфа на компанията му.

" Първоначално нямах различен избор ", спомня си той и споделя спомените си от 2013 година, когато той дружно със своя другар от дете Грег Орловски, основава Deliveroo. През първите осем месеца те двамата работят интензивно и извършват поръчките.

" Открих компанията с мои лични пари, тъй че трябваше да правя всичко там ", споделя Шу.

Пет години по-късно обаче един път на всеки две седмици той оставя останалите си задания и прави доставките на храна в квартала си.

" Да, към момента извършвам поръчки един път на всеки две седмици. Наистина е нужно да знам какво мислят ресторантьорите, клиентите и самите ни чиновници. Правил съм всевъзможни неща в нашата компания и считам, че това е скъпо ", споделя още предприемачът.

" Никой не ме разпознава, тъй че съм благополучен да беседвам с доставчиците и да разбирам по какъв начин се усещат те на работа ", споделя Шу.

Той признава, че макар разрастването на Deliveroo в 150 града в 12 страни, към момента не го разпознават, когато извършва поръчки.

" Има един непредвиден урок, който научих. Той е, че никой не желае да беседва с теб, когато е гладен. Клиентите просто затръшват вратата пред теб и това е ", споделя шефът на компанията.

Шу показва, че не е основал компанията, с цел да стане прочут бизнесмен, а с цел да се занимава със своята пристрастеност - храната. Той дава и своя съвет към всички, които желаят да вършат личен бизнес - да се занимават с нещо, което ги ангажира и ги интересува тях самите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР