Потребителите в Германия са похарчили значително по-малко пари за покупки

...
Потребителите в Германия са похарчили значително по-малко пари за покупки
Коментари Харесай

Продажбите на вино в Германия падат с 10%

Потребителите в Германия са похарчили доста по-малко пари за покупки на вино, защото разноските за живот в страната не престават да порастват, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През миналата година частните семейства са закупили 10 на 100 по-малко вино в Германия, разгласи в Дюселдорф Германският институт по виното преди комерсиалния панаир " ПроВайн " (ProWein), който ще се организира от 19 до 21 март.

Анализ на " " Нилсен Ай Кю " " (NielsenIQ) допуска, че това е довело до спад в продажбите от 6,5 %. В цифрите не са включени количествата, употребявани отвън дома в заведения за хранене или на събития.

Самото вино също е поскъпнало. За виновност от Германия междинната цена на дребно се е повишила до 4,18 евро за литър през 2022 година, оповестиха от Института по виното. Това е нарастване от 26 цента или 6,6 % спрямо 2021 година

Увеличението на цените се дължи на доста по-високите разноски за стъкло, опаковки, логистика и личен състав, наред с други неща. Средната цена обаче се е повишила не по този начин внезапно за виновност от чужбина през 2022 година, с нарастване със 7 цента или малко под 2 % до 3,64 евро за литър.

Нежеланието на потребителите да купуват е изключително видимо при виновността от Германия. Продаденото количество локално вино е намаляло с 14 на 100, а продажбите - с 8 на 100.

При виновността от чужбина закупеното количество понижава със 7 на 100, а разходът - с 5 на 100.

При вноса на вино италианските виновност не престават да водят по размер с дял от 16 %, с един процентен пункт по-малко по отношение на миналата година, следвани от виновността от Испания с 14 %, растеж от два процентни пункта, и френските виновност с 11 %.

Бялото вино продължава да бъде желано със постоянен обемен дял от 47 %. Пазарният дял на аленото вино понижава от 41 на 40 %. Вината розе пък се усилват от 12 на 13 %.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР