Потребителите в България вече могат да ползват своя iPhone или

...
Потребителите в България вече могат да ползват своя iPhone или
Коментари Харесай

Apple Pay стъпи в България за притежателите на Revolut и Monese Mastrecard карти

Потребителите в България към този момент могат да употребяват своя iPhone или часовник Apple като цифров портфейл за разплащания, откакто услугата Apple Pay бе пусната на 13 пазара в района. За това заяви Mastercard, чиито картодържатели могат да се възползват първи от услугата, само че единствено в Revolut и Monese. С това конкуренцията при цифровите портфейли се ускорява, откакто на локалния пазар към този момент набраха известност приложенията като това на Phyre, на телекомуникационната компания A1 и на цифровата банка PaySera. Засега в България не е годен виртуалният портфейл на Гугъл Pay.

Моят телефон е моят портфейл

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Услугата Apple Pay става налична в България първо за притежателите на карти Revolut и Monese, ползващи технологията на Mastercard. Те могат да се виртуализират върху смарт устройство на Apple като телефон, часовник, iPad или Mac и по този начин да го трансфорат в средство за разплащане в комерсиалната мрежа или при покупки онлайн. Revolut издава карти Мastercard единствено по платените си проекти Premium (Silver) и Metal, до момента в който елементарният безвъзмезден месечен проект е с карта Visa. За активиране е задоволителна и единствено виртуална карта.

Технологията, която се употребява при консолидираното на банковата карта с мобилното устройство, употребява криптиране и токенизация, което е поръчител за запазване на банковата информация на потребителя. Номерът на картата не се съхранява нито в Apple устройството, нито в сървърите на Apple, като вместо това се генерира неповторим номер на устройството и всяка транзакция се оторизира с динамичен код.

Следващата вълна

В бъдеще, когато обичайните банки вкарат услугата, тя ще стане налична и за притежателите на банкови карти Mastrecard. България бе един от 13-те пазара, на които услугата започва на 26 юни. Другите от тази вълна са Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Лихтенщайн, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. За да стане налична услугата, там Mastercard си партнира с Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenská sporiteľňa, Unicredit Bank.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР