Потребителите трябва да могат използват мобилните данни като „валута“, която

...
Потребителите трябва да могат използват мобилните данни като „валута“, която
Коментари Харесай

Абонатите ще искат по-гъвкави планове за данни от 5G операторите

Потребителите би трябвало да могат употребяват мобилните данни като „ валута “, която да заменят за други телеком услуги са част от основните стъпки, които телеком операторите би трябвало да подхващат, с цел да основат добра основа за развиване на 5G, оповестиха от Ericsson.

Изводите са част от ново изследване на над 800 милиона консуматори като част от най-мащабното изследване на компанията за упованията за бъдещите 5G мрежи. Изследването демонстрира още, че 60 на 100 от смарт телефон потребителите се сблъскват с „ прекомерно комплицираните проекти за мобилни данни “, както и със „ доста противоречие сред това, което купуват, и това, което употребяват “.

 Потребителите чакат от 5G да употребяват размерът от мобилни данни като

Само трима от всеки 10 смарт телефон консуматори е задоволен от метода, по който техният оператор показва онлайн своите проекти, като „ цифровите телеком преживявания не са елементарни и ще изискват огромни старания “. Ericsson прибавя, че в операторите би трябвало да се концентрират точно върху тази област, с цел да завоюват доверието на потребителите при подготовката си за 5G бъдещето.

Потребителите желаят от операторите да иновират, създават и персонализират проектите за данни, разясняват от Ericsson. Освен това потребителите не разчитат да получат безлимитни проекти за данни, само че се стремят да получат „ чувство за безкрайно потребление “. Спокойствието е главният претекст за покупка на неограничени проекти за данни и Ericsson прикани операторите „ да проучат различни способи да оферират това възприятие за независимост “.

Анализаторите от Ericsson са разкрили, че всеки смарт телефон консуматор „ пропуща “ приблизително по 31GB неизползвани мобилни данни всяка година, или към 1,5 TB през целия си живот. Почти половината (40%) от потребителите биха желали да употребяват този „ остатък “ като валута и чакат да могат да резервират, да продават или да подаряват неизползваните размери от данни.

По-бързите скорости на широколентовия достъп и „ по-честните “ мобилни контракти се преглеждат от потребителите като по-важни от „ букета от данни “, преобладаващи през днешния ден на пазара.

Според създателя на отчета Джасмийт Сети, старши съветник в Ericsson Consumer & Industry Lab, „ изследването не се стреми да обрисува единствено визията на потребителя във връзка с 5G, а да разкрие непокритите потребности на потребителите, които би трябвало да бъдат задоволени от операторите по пътя им към 5G.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР