Потребителите трябва да избягват закупуването на електронни цигари с неясен

...
Потребителите трябва да избягват закупуването на електронни цигари с неясен
Коментари Харесай

Агенцията по храни и лекарства в САЩ съветва: Да не се купуват е-цигари с неясен произход

Потребителите би трябвало да заобикалят закупуването на електронни цигари с неразбираем генезис, от нелицензирани магазини, както и да не употребяват използването на електронни устройства, които съдържат течности с тетрахидроканабинол, психоактивният съставен елемент в канабиса. Това се показва в оповестено мнение на Агенцията по храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA) във връзка на разразилата се рецесия с електронните цигари в Съединени американски щати.

Регулаторният орган към Министерство на здравеопазването в Съединени американски щати, който реализира надзор на качеството на питателните артикули, медикаментите, тютюневите произведения и други артикули, проучва дружно с американския Център за надзор и предварителна защита на болесттите всички докладвани случаи на белодробни и други болести, свързани с използването на е-цигари.

Към момента федералните и локални здравни управляващи в Съединени американски щати проверяват случаите на всички докладвани белодробни и други болести, както повода за смъртните случаи на консуматори на е-цигари, с цел да открият от кое място са закупени съответните вейпинг устройства и какви субстанции се съдържат в течността.

Повечето от изследваните белодробни болести на ползвателите на електронните цигари се свързват с откритото психоактивно вещество в течността тетрахидроканабинол, както и с съществуването на доста количество Витамин Е ацетат, споделят от организацията. Витамин Е ацетат е вещество, което е необятно употребявано в хранителни добавки, козметика и други потребителски артикули. Въпреки че няма задоволително налични данни за резултата от инхалацията му и връзката му с белодробните болести, от Агенцията предлагат на потребителите да не го инхалират.

Като причина за един от смъртните случаи, Агенцията показва откритото психоактивно вещество– тетрахидроканабинол, което се е съдържало в течността на незаконно импортирано вейпинг устройство. Федералните служби изследват и други синтетични канабиноиди и опиати, химикали и отрови, открити в течностите на електронните цигари, като причина за белодробните болести.

IQOS и GLO не са електронни цигари

За разлика от електронните цигари, при които се нагрява никотинова течност, от време на време с неразбираем състав, то при устройства като IQOS и GLO се нагряват парчета от същински тютюн. Производителите на тези устройства с нагряване разгласяват постоянно научните данни от своите изследвания, които се проучват от самостоятелни държавни регулатори, организации и научни специалисти.

След обширен обзор на научното досие на Филип Морис Интернешънъл за устройството IQOS през май тази година Агенцията по храни и медикаменти (FDA) позволи продажбата му на американския пазар с претекста, че продуктът може да изиграе роля за запазване на публичното здраве. Редица самостоятелни организации като Федералният институт за оценка на риска в Германия (BfR) и Агенцията към здравното министерство във Англия (Public Health England) пък направиха свои изследвания и удостоверяват понижението на нездравословните субстанции в парата от IQOS спрямо тези в цигарения пушек.

Наличните научни данни за IQOS и за конкурентното устройство с нагряване на Бритиш Америкън Тобако – Glo бяха изследвани по-рано от Комитета по токсикология във Англия, който постанови, че тези артикули "вероятно понижават риска за пушачите ".

Тези системи за нагряване на същински тютюн, за разлика от електронните цигари, не се продават на пазара в Съединени американски щати и не са обект на актуалното следствие на здравните управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР