Потребителите ще я ползват на всяко устройство – от смартфон

...
Потребителите ще я ползват на всяко устройство – от смартфон
Коментари Харесай

Google обяви стрийминг услуга за игри Stadia

Потребителите ще я употребяват на всяко устройство – от смарт телефон до тв приемник

Новата услуга Stadia на Гугъл се нарежда като „ Netflix за игри ” (източник: Google)

Интернет колосът Гугъл влиза на нов пазар – геймърския стрийминг. На конференция за разработчици в Сан Франциско компанията разгласи стрийминг платформата Stadia за игри по поискване.

Stadia се нарежда като „ Netflix за игри ”. В идеалния случай тя ще разреши на хората да играят във всяка игри на всяко обвързвано устройство – от смарт телефон до интелигентен тв приемник.

Поточната услуга към този момент поддържа резолюция 4K с периодичност на възобновяване 60 фрагмента в секунда и технология HDR, а в вероятност ще бъде обезпечена и поддръжка на 8K резолюция, оповестява Engadget.

Stadia открива нови благоприятни условия пред разработчиците на игри – те ще могат да оферират своите игри по нов метод, да вземем за пример посредством лъчение в YouTube и Twitch. Гледайки филмов откъс на „ Assassin’s Creed: Odyssey ” в YouTube, в края потребителят ще види бутон „ Играй ”, с натискане на който играта се отваря в браузър Chrome.

Геймърският контролер за пълноценно преживяване със Stadia (източник: Google)

Гугъл не е единствената огромна компания с сходна услуга в стрийминга. Microsoft предлага абонамент за Xbox Game Pass и приготвя анонса на поточна подпора. Бета-версия на Nvidia Geforce Now работи от няколко години, а съперник на Гугъл и е и PlayStation Now на Sony.

Гугъл обаче има преимущество срямо някои играчи на този пазар, с помощта на надеждната си облачна инфраструктура, която включва над 7500 възела по целия свят. Водещи разработчици на игри, включително Unreal и Unity, както и студия като id Software сътрудничат на Гугъл в плана Stadia.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР