Потребителите са склонни да предпочитат телефона си пред хората, които

...
Потребителите са склонни да предпочитат телефона си пред хората, които
Коментари Харесай

Смартфонът отне вниманието ни към близките

Потребителите са склонни да избират телефона си пред хората, които обичат , сочат резултатите от изследване на Motorola, в партньорство с изследователската компания Ipsos и доктор Нанси Еткоф - знаменит специалист в региона на Поведенческата логика на психиката и Науката за проучване на щастието в Харвардския университет и психолог в Психиатричното поделение към водеща болница в Масачузетс.

Една трета (33%) от интервюираните приоритизират смарт телефона пред ангажираността с хората, за които ги е грижа и биха желали да прекарват времето си дружно, твърди изследването. Проблемите със смарт телефоните се задълбочават измежду по-младите генерации като повече от половината (53%) интервюирани от поколението Z разказват телефона си като своя най-хубав другар.

Хората желаят помощ, с цел да открият позитивен баланс сред смарт телефона си и своя живот . Всъщност, 61% от участниците са единомислещи, че биха желали да вземат максимума от телефона си, когато го употребяват, и максимума от живота, когато не употребяват телефона. Мнозинството от участниците (60%) споделят, че е значимо да имат живот, откъслечен с техните телефони.

Изследването " Баланс сред живота и телефона ",  проведено всред 4 418 смарт телефон консуматори на възраст сред 16 и 65 години в Съединени американски щати, Бразилия, Франция и Индия, набелязва 3 основни обезпокоителни държания, които въздействат на връзките ни с близките.

По-младото потомство е по-склонно да придобие тъкмо тези проблематични държания:

Проверки по табиет:  Половината (49%) са единомислещи, че ревизират телефона си по-често в сравнение с им се желае (близо всеки 6 от 10 в поколенията Z и Y).

Прекалено доста време с телефона:  една трета (35%) споделят, че прекарват прекалено много време в приложимост на телефона (44% при поколението Z) и считат, че ще са по-щастливи, в случай че споделят по-малко време със своите телефони (34%).

Прекомерна емоционалност:  Две трети (65%) приет, че се паникьосват, когато помислят, че са си изгубили телефона (почти всеки 3 от 4 при поколението Z и поколението Y), а трима от 10 (29%) признават, че когато не употребяват телефона си, мислят за него.

Очевидно е, че има потребност от по-добър баланс сред смарт телефона и персоналния живот , споделят създателите на отчета. За задачата Motorola е основала приложение, което предлага 60-дневна стратегия за развиване на рационално потребление на смарт телефона, включително понижаване яркостта на екрана, блокиране на известия и други Компанията, която е част от Lenovo, окуражава също чиновниците си да се стремят към позитивен персонален баланс сред живота и телефона.

" За болшинството от потребителите на смарт телефони казусът се заключва в безсмислените отговори и неприятни привички, за чието превъзмогване хората се нуждаят от помощ. Поведенческите знаци, контролът над средата и волята за смяна ще са от помощ, както и напъните на тези, които са ангажирани в смарт телефон промишлеността ", споделя доктор Еткоф.

Източник: TechNews.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР