Потребителите понижават разходите си за месо и бутилирани напитки и

...
Потребителите понижават разходите си за месо и бутилирани напитки и
Коментари Харесай

Екологичният пазар срива продажбите на месо и бутилирани напитки

Потребителите намаляват разноските си за месо и бутилирани питиета и се пробват да понижат пластмасовите боклуци. Тази наклонност се форсира с увеличението на климатичните проблеми, сподели световно изследване за потребителските настройки към опазването на околната среда. Около една трета от интервюираните консуматори в 24 страни в Европа, Латинска Америка и Азия са обезпокоени за околната среда, като половината от тях подхващат дейни стъпки за понижаване на своя отпечатък.

"Вече следим лек спад на разноските за месо, бутилирани питиета и категории като салфетки. Тъй като пазарите стават по-богати, фокусът върху въпросите на околната среда и пластмасите се усилва. В бъдеще бихме могли да следим повишаване на каузи на екологично дейни консуматори в страни, които имат възходящ БВП “, означават специалистите в отчет на анализаторската компания Kantar, представени от Ройтерс.

Анкетата е извършена измежду над 65 000 души и демонстрира, че потребителите в Западна Европа са най-склонни да трансформират държанието си като се стремят да понижат своето влияние върху околната среда, до момента в който по-голямата част от популацията в Азия и Латинска Америка няма съвсем никакъв интерес към този въпрос. Чили е страната с най-екологично ангажирани консуматори в света, като 37% от интервюираните декларират, че интензивно подхващат опити да създадат позитивна смяна. В Австрия и Германия са идващите най-загрижени купувачи, като Англия не изостава в класацията. Анализаторите на Kantar предвиждат, че продажбите на прясно месо във Англия могат да се намалят с до 4% през идващите две години, в случай че екологизмът продължи да се популяризира. "Нашето изследване демонстрира, че има огромно търсене на екологични артикули, които са на конкурентни цени и са елементарно налични ", се отбелязва в отчета.

Междуправителственият комитет на Съединени американски щати по изменението на климата съобщи предишния месец, че световната консумация на месо би трябвало да се намали, с цел да се ограничи световното стопляне и че растителните храни могат да допринесат за понижаване на излъчванията на въглероден двуокис. Компаниите, предлагащи други възможности на месото, добиват все по-голяма известност в международен мащаб. Kantar показва, че 48% от купувачите желаят фирмите за потребителски артикули да подхващат повече неща за понижаване на пластмасовите боклуци. Десетки компании, в това число колоси като Nestle, Coca-Cola, Unilever, Walmart и Carrefour, са подписали заричане да създадат опаковките си за многократна приложимост, преработване или компостиране до 2025 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР