Потребителите нямат интерес, призна създателят на OculusПотребителите все още нямат

Потребителите нямат интерес, призна създателят на OculusПотребителите все още нямат ...

VR технологията не оправда очакванията.


Потребителите нямат интерес, призна създателят на Oculus

Потребителите все още нямат нужда от виртуална реалност, смята експерт от индустрията

Провалят ли се технологиите за виртуална реалност (VR)? На този етап иновацията не впечатлява особено потребителите и остава слабо популярна, за което признава създателят на шлемовете Oculus.

VR технологията е ненужна на хората в момента. Показателно е, че вече не се предлагат филми във VR формат, а разработчикът EVE Online затвори студията си по VR технологии с обяснението, че виртуалната реалност е неизгоден бизнес.

По думите на Палмър Лъки, създател на Oculus, потребителите все още нямат нужда от виртуална реалност. Проблемът не е в това, че технологията е скъпа. Дори да я раздават безплатно, никой няма да я ползва, тъй като VR не е интересна за хората –след няколко дни използване, те захвърлят настрани VR шлемовете.

Японската компания Sony също не може да се похвали с големи продажби на нейната конзола PS VR. За целия период на съществуването й, от нея са продадени 3 млн. броя, което е твърде малко за геймърската индустрия.
още по темата
Нито един от съществуващите или разработваните в момента модели VR шлемове не предлага качество, което ще позволи тази технология да стане масова, заключава Палмър Лъкив блог публикация.

Източник: technews.bg