Потребителите нямат интерес, призна създателят на OculusПотребителите все още нямат

...
Потребителите нямат интерес, призна създателят на OculusПотребителите все още нямат
Коментари Харесай

VR технологията не оправда очакванията

Потребителите нямат интерес, призна основателят на Oculus

Потребителите към момента нямат потребност от виртуална действителност, счита специалист от промишлеността

Провалят ли се технологиите за виртуална действителност (VR)? На този стадий нововъведението не впечатлява изключително потребителите и остава едва известна, за което признава основателят на шлемовете Oculus .

VR технологията е ненужна на хората сега. Показателно е, че към този момент не се оферират филми във VR формат, а разработчикът EVE Online затвори студията си по VR технологии с обяснението, че виртуалната действителност е неблагоприятен бизнес.

По думите на Палмър Лъки, основател на Oculus, потребителите към момента нямат потребност от виртуална действителност. Проблемът не е в това, че технологията е скъпа. Дори да я раздават гратис, никой няма да я употребява, защото VR не е забавна за хората –след няколко дни потребление, те захвърлят встрани VR шлемовете.

Японската компания Sony също не може да се похвали с огромни продажби на нейната подпора PS VR. За целия интервал на съществуването й, от нея са продадени 3 млн. броя, което е прекомерно малко за геймърската промишленост.
още по тематиката
Нито един от съществуващите или разработваните сега модели VR шлемове не предлага качество, което ще разреши тази технология да стане всеобща, заключава Палмър Лъкив блог обява.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР