Потребителите не могат да разберат съдържанието от фактурите на Топлофикация,

...
Потребителите не могат да разберат съдържанието от фактурите на Топлофикация,
Коментари Харесай

Информацията във фактурите на „Топлофикация” е подвеждаща, смята омбудсманът

„ Потребителите не могат да схванат наличието от фактурите на „ Топлофикация ”, тъй като информацията е в насипен тип. Тя е неразбираема и също така подвеждаща. Вижда се една сума, която би трябвало да платите в избран период. Това обаче не е дължимата. Трябва да отворите на втора страница и тогава на таблица ще се види окончателната дължима сума по обща фактура. Надолу следва още информация с някакви неразбираеми суми ”. Това съобщи в ефира на омбудсманът Диана Ковачева. 

Тя е изпратила рекомендация към „ Топлофикация – София ” информацията във фактурите да бъде ясна, разбираема и неподвеждаща. „ Това е условие и на Директивата за енергийна успеваемост. Трябва да има даже и графични знаци и оформление. Необходимо е да е ясно защо плащате ”, добави публичният бранител. 

Според Ковачева, когато хората не знаят какво заплащат, те не могат да защитят правата си и да оспорват фактурите. Тя осведоми още, че е изпратила 150 тъжби на жители до КЕВР, които да бъдат тествани. 

„ Не знам по какъв начин „ Топлофикация ” се обърква при изискване, че работи с парите на хората. Потребителите се оплакват от това, че имат разминаване сред данните от топлинните счетоводители с изравнителните сметки, които получиха и тези от „ Топлофикация ”, уточни още Ковачева. Тя добави, че на чуване в Народното събрание шефът на „ Топлофикация – София ” е поел ангажимент да се оправи с казуса с неразбираемите фактури. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР