Потребителите на Windows ще получават предложения за незадължителни актуализации всяка

...
Потребителите на Windows ще получават предложения за незадължителни актуализации всяка
Коментари Харесай

Microsoft сменя графика за незадължителните ъпдейти на Windows


Потребителите на Windows ще получават оферти за незадължителни актуализации всяка четвърта седмица от месеца (снимка: Microsoft)

Всяка четвърта седмица от месеца Microsoft ще пуска незадължителни кумулативни актуализации за операционната система Windows, започвайки от април 2023 година, оповестиха от софтуерната компания.

Обикновено тези актуализации са предопределени за тестване на корекции, които не са свързани със сигурността и по-късно биват популяризирани като част от програмата Patch Tuesday – регулярните месечни актуализации на Windows.

„ От април 2023 година планираме да пускаме незадължителни предварителни версии на актуализации, които не са свързани със сигурността, през четвъртата седмица на месеца. Заключихме, че това е най-хубавият миг за издание и потребление на тези актуализации ”, споделят от Microsoft.
още по темата
„ Ще минат две седмици след последната месечна актуализация на отбраната и ще останат към две седмици преди тези функционалности да станат част от идната наложителна кумулативна актуализация ”, разясняват от компанията по отношение на графика на незадължителните ъпдейти.

В корпоративните среди незадължителните кумулативни актуализации се употребяват като ранно предизвестие за евентуални проблеми, които могат да зародят при внедряване на ъпдейтите от програмата Patch Tuesday. Те също по този начин понижават времето, належащо за тестване на стабилността на пуснатите актуализации за Windows.

Новият график за стартиране на незадължителни предварителни актуализации ще размени изданията C и D, които преди излизаха през третата и четвъртата седмица на месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР