Потребителите на Windows, които търсят повече поверителност, докато сърфират в

...
Потребителите на Windows, които търсят повече поверителност, докато сърфират в
Коментари Харесай

Браузърът DuckDuckGo със защита от проследяване и реклами стана достъпен в Windows

Потребителите на Windows, които търсят повече дискретност, до момента в който сърфират в мрежата, могат да тестват новия браузър DuckDuckGo. Миналата година DuckDuckGo, най-известен със своята търсачка, пусна уеб-браузър, фокусиран върху поверителността за macOS основаните системи. Днес същият браузър е разполагаем в бета-версия за потребителите на Windows.

От останалите браузъри, DuckDuckGo се отличава по това, че по дифолт не събира или трансферира потребителски данни на трети страни. Разработчикът оповестява, че браузърът употребява към 60% по-малко трафик спрямо Гугъл Chrome. Когато влезете в който и да е уебсайт, DuckDuckGo ще блокира следенето на геолокацията, ще криптира по-голямата част от вашия трафик, ще деактивира всички услуги за следене и ще скрие натрапчивите реклами, както и празни пространства на страниците на уеб страниците, където преди този момент са били ситуирани банерни реклами. Освен това има вграден управител на пароли. В бъдеще към браузъра DuckDuckGo ще бъде добавена и поддръжка на разнообразни разширения.

Браузърът е с вграден Duck Player, който ви разрешава да гледате YouTube без реклами. Преди да стартира възпроизвеждането, той ще “изреже “ видеото от уеб страницата и ще го вгради в своята страница без тракери и реклами. Сред другите функционалности е планувана опцията за заличаване на историята с едно тракване на бутон. Потребителят може още да скрие същинския си имейл-адрес благодарение на заместителя @duck.com.

Всеки с Windows 10 от май 2020 година или по-нова версия може да тества бета-версията на браузъра DuckDuckGo.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР