Потребителите на Windows 8.1 скоро ще трябва да обновят системите

...
Коментари Харесай

Microsoft подготвя скорошния край на Windows 8.1


Потребителите на Windows 8.1 скоро ще би трябвало да обновят системите си
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft възнамерява да изпрати вести до потребителите за края на поддръжката на наследената операционна система Windows 8.1 – срокът за тази Оценка за съвместимост изтича на 10 януари 2023 година Първите вести за идното преустановяване на виталния цикъл на системата ще тръгнат към клиентите през юли.

Известията ще бъдат идентични с тези, които Microsoft използваше в предишното, с цел да уведоми потребителите на Windows 7, преди да спре да поддържа тази известна операционна система, заяви The Verge.
още по темата
Microsoft приключи виталния цикъл на Windows 8 през 2016 година, само че нейната ревизирана версия 8.1 ще се лиши от поддръжка едвам през януари 2023 година Дори не е планувана платена разширена поддръжка с актуализации на сигурността за бизнес консуматори (ESU) – те ще би трябвало да надстроят системите си до съвременна Оценка за съвместимост или да работят с Windows 8.1 на собствен риск.

След излизане на Windows 8, която беше ориентирана главно към консуматори на устройства със сензорни екрани, Microsoft пусне актуализация, която върна бутона Старт и други познати функционалности. През 2015 година компанията пусна Windows 10 и версия 8 най-сетне стартира да се придвижва към своя логически край.

Според Microsoft, по-голямата част от устройствата с Windows 8 и Windows 8.1 не могат да работят с Windows 11, тъй че на потребителите на тези платформи се предлага да закупят Windows 10 като опция, която ще получава актуализации до 14 октомври 2025 година

Разбира се, Windows 8.1 няма да спре да работи след 10 януари 2023 година, само че без софтуерни актуализации от Microsoft, операционната система бързо ще стане уязвима за външни офанзиви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР