Потребителите на Reddit и Steam уличиха производителите на видеоигри в

...
Потребителите на Reddit и Steam уличиха производителите на видеоигри в
Коментари Харесай

Създателите на компютърни игри също следят потребителите

Потребителите на Reddit и Steam уличиха производителите на видеоигри в следене.
Оказа се, че в играта Holy Potatoes! We’re in Space?! се употребява аналитичната стратегия RedShell , основана от Innervate, Inc за събиране на потребителски данни и в действителност, за следене на геймърите.

RedShell е вграден в играта във тип на SDK и се употребява за провеждането на социално-маркетингови акции. ReShellt дава опция на разработчиците да схванат, по какъв тъкмо метод геймърите избират и купуват игри. Така да вземем за пример, в случай че даден геймър изгледа филмовия откъс на някоя игра в YouTube, а по-късно последва поставената там отпратка и прочете описанието на играта в Steam и най-после я закупи, то това е задоволително с цел да се сложи специфичен ID на неговия компютър. Този ID се асоциира с съответния IP адрес, резолюцията на екрана, конфигурираните шрифтове и така нататък По този метод се събира подробна информация за посещаваните от потребителите уеб сайтове и методите на закупуване на игрите.

Геймърите на харесаха този метод. Проблемът е, че няма никакви предизвестия за потреблението на сходни практики. Потребителите започнаха всеобщо да се оплакват от това, че RedShell основава идентификатори за всеки човек посредством събраната онлайн потребителска информация и данните за техните компютри.

В последна сметка бяха основани специфични описи, в които е показана подробна информация за всички игри и геймърски студия, употребяващи сходни шпионски практики. Интересно е, че измежду тях се намират известни заглавия като да вземем за пример Civilization VI, Kerbal Space Program и Elder Scrolls Online.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР