Потребителите на природен газ и дружествата трябва да бъдат спокойни,

...
Потребителите на природен газ и дружествата трябва да бъдат спокойни,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с коментар за приетите промени в Закона за енергетиката и оставката на шефа на НЕК

Потребителите на природен газ и сдруженията би трябвало да бъдат спокойни, тъй като няма да създадем нещо, което да опонира на ползите им.

Това разгласи в коридорите на Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка признатите на първо четене промени в Закона за енергетиката. "В препоръчаните промени ясно е написано по какъв начин законодателят вижда плавното прекосяване към либерализацията на пазара на природен газ. В съответния случай с битовите консуматори на природен газ – остава опцията публичният снабдител да доставя природен газ във връзка с тях. Стъпката би трябвало да бъде направена, с цел да има конкуренция и по-добра цена за българските консуматори “, разкри Петкова. Относно изявления на опозицията, че има операция с търговията на базова сила, тя уточни, че в случай че има подозрения, способният орган, към който би трябвало да се алармира, е българският регулатор.

"Не считам, че моментът е подобаващ за приемането на оставката на изпълнителния шеф на НЕК Петър Илиев. Съветът на шефовете на БЕХ е решил, че оставката на Петър Илиев не би трябвало да бъде призната. Г-н Илиев е експерт в региона, в която се занимава, той е шеф към този момент пета година. Премина се през доста тежки моменти, знаете какво беше положението на НЕК. Сега то е нормализирано. Диалогът с българския бизнес е доста добър. Имало е тежки моменти, в които дружно сме търсили решения и сме ги намирали. Така че считам, че моментът не е подобаващ за приемане на сходен вид оставки “, разяснява Теменужка Петкова решението на Съвета на шефовете на БЕХ да не одобри оставка на изпълнителния шеф на НЕК Петър Илиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР