Потребителите на по-стари Android смартфони ще се лишат от достъп

...
Потребителите на по-стари Android смартфони ще се лишат от достъп
Коментари Харесай

Стари Android смартфони губят достъпа до защитени сайтове


Потребителите на по-стари Android смарт телефони ще се лишат от достъп до значително предпазени уеб сайтове
(снимка: CC0 Public Domain)

Много консуматори скоро може да се нуждаят от възобновяване на Android смарт телефоните си, с цел да посещават предпазени уеб страници. Let’s Encrypt предизвести, че телефоните с версии на Android преди 7.1.1 Nougat няма да се доверяват на кореновия документ, считано от 2021 година, което значи, че ще блокират доста от предпазените уеб сайтове.
още по тематиката
Организацията кръстосаното сключване по дифолт за своя документ на 11 януари 2021 година и ще приключи напълно партньорството за кръстосано сключване на 1 септември същата година.

Налице е отчасти решение посредством инсталиране на браузър, защото Mozilla е сътрудник на Let’s Encrypt, и потребление на лично вместилище за документи, само че това няма да помогне при конкурентни клиенти или функционалност отвън браузърите, отбелязва.

Често разработчиците отхвърлят поддръжка на по-стари операционни системи. Това обаче може да е мъчително решение, като се имат поради разпоредбите за актуализиране на Android. Около 33,8% от Android потребителите в употребяват версия, по-стара от 7.1, а някои производители на хардуер приключват поддръжката рано.

Доставчиците на предлагаха относително малко актуализации в предходните години, а някои устройства (обикновено бюджетни телефони) даже оставаха с първичната версия на операционната си система. Оказва се, че в случай че сте купили смарт телефон през 2016 година или даже през 2017 година ненадейно може да загубите достъп до някои уеб страници, предпазени с.

Но обстановката с актуализациите на Android се усъвършенства. Samsung и други производители се ангажират с три години. Това обаче няма да промени действителността за доста хора с по-стар хардуер, в случай че не могат да употребяват Firefox. Те ще имат достъп единствено до уеб сайтове, които не са предпазени с Let’s Encrypt.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР