Потребителите на мобилни услуги в 2 съседки на България -

...
Потребителите на мобилни услуги в 2 съседки на България -
Коментари Харесай

Две балкански държави пускат 5G мрежи

Потребителите на мобилни услуги в 2 съседки на България - Румъния и Турция ще могат да се възползват от 5G технологията още през идващите няколко месеца. Двете страни интензивно си сътрудничат с южнокорейския софтуерен колос Samsung в създаването на мрежи, работещи с модерната технология.

В Румъния Samsung Electronics и Cisco ще работят взаимно с най-големия телеком в страната - френския Orange - за въвеждането на 5G закрепен безжичен достъп за потребителите в границите на експериментален интервал от 1 месец.

Целта е да се покаже по какъв начин 5G може да добави съществуващите оптични мрежи, с цел да дава високоскоростен широкочесточен достъп.

 Румъния приготвя въвеждането на 5G мрежи
Първа страна от Югоизточна Европа приготвя въвеждането на 5G мрежи

Технологията ще може да се употребява до 2020 година

Така ще се обезпечи съгласуемост на оборудването, създадено от разнообразни снабдители, тъй че 5G мрежите да бъдат построени по-бързо и по-безопасно отсега нататък.

Samsung ще доставя на румънските клиенти на Orange 5G рутери за дома и компактни 5G устройства за достъп, както и услугите за радиочестотно обмисляне. По-рано този месец компанията показа първообраз на 5G таблет, посредством който се реализира 5G видео диалог сред Сеул и Минеаполис.

Cisco ще даде виртуалната си портална платформа, която ще бъде конфигурирана със специфични потребителски настройки за по-голяма продуктивност и еластичност.

 Deutsche Telekom за първи път тества 5G антени
Най-големият телеком в Европа за първи път сподели по какъв начин работи 5G

Глобалното пускане на технологията ще е през 2020 година

В Турция Samsung ще оказва помощ на най-големия телеком в страната - Turkcell за въвеждането на новата информационна технология. Идеята е 5G мрежите да станат факт още през тази година.

Сътрудничеството ще форсира комерсиализацията на 5G технологията и ще поддържа цифровата промяна на Турция. " Партньорството сред Turkcell и Samsung е значима стъпка, която ще поддържа задачите на Турция в региона на нововъведенията ", съобщи ДаеХюн Ким, началник на Samsung Electronics Турция.

Компаниите ще си сътрудничат и в Интернет на нещата (IoT), приложенията за интелигентни устройства, сигурността на дома, потреблението на сила и автоматизацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР