Потребителите на Mac компютри имат надеждни опции за работа с

...
Потребителите на Mac компютри имат надеждни опции за работа с
Коментари Харесай

Windows 11 работи на Mac с процесори M1 и M2, потвърди Microsoft


Потребителите на Mac компютри имат надеждни варианти за работа с Windows 11
(снимка: CC0 Public Domain)

На формалния си уеб страница за поддръжка Microsoft заяви, че Windows 11 може да работи на компютри Mac, основани на процесори Apple M1 и M2. Потребителите имат две варианти: да употребяват облачната услуга Windows 365 или да пуснат операционната система във виртуална машина Parallels Desktop 18.
още по темата
Тези варианти за работа с Windows 11 в средата на Mac бяха известни на запалянковците и по-рано, само че в този момент Microsoft публично разгласи, че се поддържат и са жизнеспособни.

Компанията продължава да постанова личната облачна услуга Windows 365, която разрешава на потребителите да работят с Windows на виртуални десктопи. Тя е подобаваща за корпоративни клиенти в границите на тарифни проекти, чиято цена стартира от $31 на месец. Потребителите могат да се свържат с облачната услуга от Mac компютри и да работят с Windows 11.

Опцията за потребление на виртуалната машина Parallels Desktop 18 за стартиране на Windows 11 на Mac евентуално ще бъде желан избор. Потребителските цени на Parallels Desktop 18 стартират от $99,99/година, до момента в който Pro и Business абонаментите костват надлежно $119,99 и $149,99/година. Windows 11 Pro и Windows 11 Enterprise са налични за компютри, основани на Arm процесори.

Microsoft не подсигурява, че при потребление на Windows 11 на Mac компютри технологиите DirectX 12 и OpenGL 3.3 ще работят вярно. Подчертава се също, че Parallels Desktop е единственият формален метод за инсталиране на Windows 11 на Mac с чипове Apple M1 и M2.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР