Потребителите на китайската социална мрежа WeChat надминаха границата от 1

...
Потребителите на китайската социална мрежа WeChat надминаха границата от 1
Коментари Харесай

Над 1 млрд. души вече ползват китайската социална мрежа WeChat

Потребителите на китайската обществена мрежа WeChat надминаха границата от 1 милиарда , заяви шефът на компанията-майка Tencent.

Приложението " всичко в едно " е ежедневна нужда за множеството китайци, сплотяващо известия, обществени медии, мобилни заплащания, игри, вести и други услуги, съобщи AFP.

" Активните консуматори в международен мащаб на WeChat надвишиха сериозното количество от един милиард ", сподели основният изпълнителен шеф Пони Ма.

" В бъдеще се надяваме да използваме софтуерните нововъведения, с цел да продължим идната стъпка за развиване на промяната и отварянето ", сподели Ма.

Той има поради политиката на Китай за икономическа либерализация, която подхранва четири десетилетия стопански напредък.

Въпреки че Ма сподели, че месечните дейни консуматори на WeChat са минали прага от един милиард, представител на компанията съобщи пред AFP, че той е имал поради общия брой клиенти.

Все отново цифрата от един милиард демонстрира голямата потребителска база, която Tencent е построила както вътре, по този начин и отвън Китай за приложението " всичко в едно ".

То се съпоставя с 2,1 милиарда месечни дейни консуматори във Фейсбук и 1,5 милиарда в приложение за известия WhatsApp.

Популярността на WeChat - и облагите от пристрастяващите мобилни игри – рядко повишиха облагите и цената на акциите на Tencent. Компанията надмина Фейсбук по пазарна стойност предходната година, а 47-годишният Ма се изстреля покрай върха на листата на най-богатите хора в Китай.

Според основания в Шанхай Hurun Report неговото положение е 47 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР