Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за публикации,

...
Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за публикации,
Коментари Харесай

Потребителите на Инстаграм вече ще могат да сигнализират за дезинформация

Потребителите на Инстаграм към този момент ще могат да алармират за изявления, които съгласно тях са дезинформация, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на говорителка на компанията Facebook, която има тази обществена медия, наблягаща на фотосите.

С няколко кликвания те ще притеглят вниманието на самостоятелни проверители, които ще се заемат със случая. Тази алтернатива се чака да бъде разполагаем за единия милиард консуматори на Инстаграм до края на месеца. "Още от през днешния ден хората ще могат да ни алармират, в случай че виждат в Инстаграм изявления, които считат за подправени ", разгласи говорителката на Facebook, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя акцентира, че компанията "инвестира съществено, с цел да ограничи разпространяването на подправени информации на всичките ни платформи ".

Публикациите в Инстаграм, за които бъде подаден сигнал, няма да бъдат изтривани, в случай че не нарушават разпоредбите на обществената мрежа, само че няма да излизат при търсене.

Facebook бе упрекната - и призна - че не е взела на съществено задоволително рано опитите на съветски консуматори, близки до Кремъл, да повлияят на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година в интерес на Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР