Потребителите на Instagram и Facebook в Европейския съюз може скоро

...
Потребителите на Instagram и Facebook в Европейския съюз може скоро
Коментари Харесай

Meta разглежда платен абонамент в ЕС за потребителите, за да заобиколят насочените реклами

Потребителите на Instagram и Фейсбук в Европейския съюз може скоро да могат да се откажат от ориентирани реклами, в случай че заплащат за месечен абонамент.

Източник, осведомен с въпроса, сподели на CNN, че Meta прави оценка набор от варианти за съблюдаване на голям брой европейски разпореждания, ориентирани към ограничение на потреблението на персонализирани реклами от американските софтуерни компании. През последната година Европейски Съюз стегна регулациите и ще изисква от огромните софтуерни компании да желаят единодушието на потребителите за сходни реклами.

През юли съд постанови, че софтуерните компании могат да употребяват абонаментни модели като метод за предложение на такова единодушие, в това число запитване на потребителите дали желаят да имат достъп до Фейсбук и Instagram без реклама против възнаграждение.

Съгласно Общия правилник за отбрана на данните на Европейски Съюз (GDPR) фирмите могат да събират и употребяват персонални данни на жители на Европейски Съюз, стига потреблението да попада в избрани разкрити категории. По-рано Meta твърдеше, че нейното събиране на данни за реклама е належащо за осъществяване на „ договорите “ сред платформата и крайните консуматори за даване на услуга. Но бранителите на поверителността и регулаторите споделиха, че обосновката не поддържа потреблението на персонални данни за реклама.

Източникът на CNN сподели, че Meta продължава да разисква с водещия си регулатор в Европа, Ирландската комисия за отбрана на данните, по отношение на решение за сходство. Плановете, в случай че бъдат изпълнени, няма да се ползват за консуматори отвън Европа.

Facebook е прегледан на iPhone SE в Сан Франциско, Калифорния през март 2022 година Фейсбук е гледан на iPhone SE в Сан Франциско, Калифорния през март 2022 година Мелина Мара/The Washington Post/Getty Images

Wall Street Journal неотдавна заяви, че Meta има за цел да таксува към 14 $ на месец за консуматори, които желаят да заобиколят целевите реклами в Instagram на своите телефони, и 17 $ за достъп както до Фейсбук, по този начин и до Instagram без реклами, с цел да се съобразят с наредбите на Европейски Съюз.

Говорител на Meta отхвърли да разяснява опцията за стартиране на абонаментен проект, само че повтори, че преглежда всички варианти.

„ Meta има вяра в цената на безплатните услуги, които се поддържат от персонализирани реклами “, се споделя в изказване на компанията. „ Ние обаче продължаваме да изследваме варианти, с цел да подсигуряваме, че съблюдаваме изменящите се регулаторни условия. В момента нямаме какво повече да споделим. “

Браян Фънг от CNN способства за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР