Потребителите на Facebook ще получат още една опция за сигурност

...
Потребителите на Facebook ще получат още една опция за сигурност
Коментари Харесай

Facebook въвежда хардуерен ключ за защита на акаунтите


Потребителите на Фейсбук ще получат още една алтернатива за сигурност през 2021 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Фейсбук възнамерява да вкара отбрана на сметките с хардуерни ключове, с цел да защищити потребителите от хакерски офанзиви, излиза наяве от изказване на шефа по сигурността на обществената мрежа Натаниел Глейхер.

Следващата година компанията възнамерява да достави ключове за сигурност на обществени фигури, а останалите консуматори ще могат да купуват ключове от търговците на дребно и онлайн и да ги записват в своите сметки във Фейсбук, заяви.

Хардуерните ключове допълват програмата за сигурност Фейсбук Protect, която сега е лимитирана до политици, партийни чиновници, държавни организации, чиновници на изборни органи и всеки, който има тествана страница във Фейсбук, обвързвана с изборния развой.
още по тематиката
Сега Фейсбук желае да разшири програмата Protect до повече сметки, с акцент върху публицисти, деятели за и известни персони, както и консуматори в страни, в които предстоят избори.

„ Това, че не сте основен изпълнителен шеф или политически претендент, не значи, че не сте прочут човек във вашата област и не сте цел [на хакерите]. Нашата теза е, че би трябвало да отбраните сметките си, защото всеки злепоставен актив може да се трансформира в инструмент, с който злонамерените лица да причинят щета ”, споделя Натаниел Глейхер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР