Потребителите на Android устройства ще могат по-лесно да споделят Wi-Fi

...
Потребителите на Android устройства ще могат по-лесно да споделят Wi-Fi
Коментари Харесай

Android 12 улеснява споделянето на Wi-Fi пароли


Потребителите на Android устройства ще могат по-лесно да споделят Wi-Fi паролите си
(снимка: CC0 Public Domain)

Още едно улеснение ще предложи предстоящата мобилна платформа Android 12. Споделянето на пароли за Wi-Fi ще бъде по-лесно за потребителите на смарт телефони с тази версия на операционната система.

Докато Гугъл приготвя за стартиране финалната версия на Android 12, в интернет непрекъснато се появяват нови детайлности за нейните благоприятни условия. Ентусиастите от общността на мобилните разработчици разкриха една забавна функционалност на системата в документите за плана AOSP (Android Open Source Project).

Нововъведението в Android 12 ще улесни прехвърлянето на паролата за Wi-Fi мрежата от едно към друго мобилно устройство. На смарт телефони с Android 10 към този момент е допустимо шерване на паролата за Wi-Fi благодарение на QR код, само че този способ има редица дефекти. Най-важният е, че би трябвало да държите физически единия смарт телефон над другия, с цел да сканирате QR кода.
още по тематиката
В Android 12 разработчиците на Гугъл са опростили процеса – паролите ще могат да се трансферират по-лесно благодарение на функционалността за близко шерване Nearby Share. Това отстранява нуждата от физически контакт или сканиране на каквито и да било кодове – потребителите ще могат да споделят паролата, в случай че просто са в една стая.

Функцията Nearby Share размени Android Beam и е доста сходна на Apple AirDrop. Тя разрешава бързо сдвояване и трансфер на данни сред мобилните устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР