Потребителите на Android скоро ще разполагат с ценна информация за

...
Потребителите на Android скоро ще разполагат с ценна информация за
Коментари Харесай

Android получава важна функция за батерията


Потребителите на Android скоро ще разполагат с скъпа информация за положението на батерията на своите устройства (снимка: CC0 Public Domain)

Операционната система Android ще се снабди с практична функционалност, обвързвана със положението на батерията на мобилното устройство. По-конкретно, Гугъл възнамерява да интегрира в платформата знак за здравето на батерията.

Тази иновация ще бъде значима стъпка в възстановяване на потребителското преживяване, сходно на съществуващата сходна функционалност в смарт телефоните на Apple. Досега притежателите на Android устройства трябваше да прибягват до приложения от трети страни или да вкарват специфични команди, с цел да ревизират положението на батерията.

Последната актуализация на Pixel Feature Drop идва с нови функционалности във връзка с батерията, в това число информация за нейната дата на произвеждане и броя на циклите на зареждане. Най-значимият обаче е скритият раздел „ Здраве на батерията ”, открит от Мишал Рахман, специалист по Android, в бета версията Android 14 QPR2 Beta 2.

Този раздел към момента не включва цялостно внедряване на знака за редовност на батерията, само че анализът на неговия първоначален код сочи, че в бъдеще функционалността ще демонстрира какъв % заряд може да обезпечи батерията, спрямо първичния ѝ потенциал.
още по темата
Рахман също е намерил икони в кода, които евентуално символизират понижаване на потенциала на батерията или проблеми с откриването му. Очаква се приложението „ Настройки ” да изпраща „ препоръки ” на потребителя по отношение на здравето на батерията, в случай че да вземем за пример телефонът не успее да открие батерията или здравето ѝ се утежни.

За потребителите на iPhone опцията за наблюдаване на здравето на батерията от дълго време е норма, само че за Android това съставлява забележителна иновация. Новата функционалност е изключително настояща на фона на по-голямата наличност на истински аварийни елементи за независим ремонт на Android устройствата, в това число акумулатори и указания за тяхната промяна.

Индикаторът за здравето на батерията освен ще опрости поддръжката на устройствата с Android, само че също по този начин ще насърчи по-отговорното и умишлено потребление на технологиите, удължавайки живота на устройствата и намалявайки потребността от честата им промяна.

Актуализацията показва уговорката на Гугъл за възстановяване на потребителското преживяване и дълголетието на мобилните устройства с Android. Предоставянето на по-подробна информация за здравето на батерията ще разреши на потребителите на Android да ръководят по-ефективно живота на своите устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР