Потребителите на Android са по-лоялни към платформата, отколкото онези, които

...
Потребителите на Android са по-лоялни към платформата, отколкото онези, които
Коментари Харесай

Android задържа повече потребители, отколкото iOS



Потребителите на Android са по-лоялни към платформата, в сравнение с тези, които употребяват iOS. Това демонстрира изследване на Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), откъдето допълват че операционната система на Гугъл освен бележи постоянен растеж по този индикатор от края на 2016 година насам, само че че сега задържането на клиенти най-високото досега.

Лоялността към iPhone е с сходна динамичност през последната година, само че задържането на клиенти е по-слабо. Според данните на CIRP, представени от TechCrunch, 91% от хората ползващи Android са останали клиенти на същата платформа при придобиване на ново устройство през 2017 година При iOS аналогичният % е 86.

Прочетете още: За пръв път: Спад на пазара на смарт телефони

По думите на Майк Левин, съосновател на CIRP, при наличните сега две операционни системи множеството консуматори си избират една от тях, разучават я, влагат в приложения и не я сменят.

Сегашното пложение на нещата обаче не постоянно е било такова. Всъщност, графиките на лоялността на iOS и Android се пресичат в средата на 2014 година и оттогава платформата на Гугъл е водеща по този индикатор.

Анализаторите акцентират, че заради по-голямото количество Android устройства, прехвърлящите се клиенти към конкурентната платформа са еднакъв брой или даже малко повече.

За да задържат потребителите си и двете компании са фокусирани върху услугите, посредством които се пробват да печелят повече. Apple е отчела връх на приходите от услуги през ноември. За ползващите Android значимо преимущество е разнообразието – те могат да сменят устройства, без да напущат платформата.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР