Потребителите на 5G мобилни планове ще надхвърлят 1 милиард през

...
Потребителите на 5G мобилни планове ще надхвърлят 1 милиард през
Коментари Харесай

5G абонатите ще надхвърлят 1 милиард през 2022 г.

Потребителите на 5G мобилни проекти ще надвишават 1 милиард през 2022 година, значително с помощта на бързото развиване на 5G мрежите в Китай и Северна Америка, сочи нов отчет на шведската компания за телекомуникационно съоръжение Ericsson.

Отслабването на международната стопанска система и събитията в Украйна са намалили прогнозите за 5G мобилните клиенти през актуалната година с към 100 милиона, цитира Ройтерс данните от отчета на Ericsson – един от най-големите снабдители на телекомуникационно съоръжение в света наред с китайската Huawei и финландската Nokia.

Докато броят на потребителите на 5G е повишен със 70 милиона до към 620 милиона през първото тримесечие, потребителите на 4G също се усилват със 70 милиона – до 4,9 милиарда. Очаква се растежът на броя на потребителите на 4G да доближи своя връх тази година и по-късно да намалее по-късно, заради разпространяването на 5G мрежите.

Комуникациите от пето потомство подсигуряват освен потребностите на елементарните консуматори, само че и на най-модерните технологии, като системи за самостоятелно шофиране или за разширена/виртуална действителност.

Още през 2022 година броят на клиентите на 5G ще надвиши 1 милиард, което демонстрира, че технологията се развива доста по-бързо от 4G, на която лиши 10 години след стартирането ѝ, с цел да завоюва милиард консуматори.

Бързото нахлуване на 5G е улеснено от дейното разбиране на технологията от мобилните оператори и стартирането на евтини 5G смарт телефони на цена от $120. В същото време към 270 милиона нови 5G консуматори се появиха в Китай през 2021 година и 65 милиона в Северна Америка.

Очаква се Индия, където сега текат търгове за 5G честоти, скоро да има забележителен принос за развиването на промишлеността. Според прогнозите на Ericsson, към 30 милиона нови клиенти на 5G ще се появят в страната през 2022 година и към 50 милиона през 2023 година

Като цяло, в международен мащаб специалистите предвиждат, че абонаментите за 5G ще доближат 4,4 милиарда през 2027 година

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР