Потребителите могат да я използват навсякъде по света за данниСим

Потребителите могат да я използват навсякъде по света за данниСим ...

Глобална SIM карта решава проблемите с роуминга.


Потребителите могат да я използват навсякъде по света за данни

Сим карта с глобален роуминг може да спести неудобства на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Компанията HMD Global, известна със смартфоните Nokia, обяви сим карта с глобален роуминг да данни. Новият продукт е достъпен за потребители на всякакви смартфони, които често пътуват в чужбина и изпитват нужда постоянно да поддържат връзка.

Таксите за роуминг на операторите могат да бъдат доста високи и често на потребителите се налага да купуват локални SIM карти, което не е много удобно. Решението на HMD Global позволява на хората да използват една-единствена карта навсякъде по света.

HMD Connect е сим карта, предназначена само за трансфер на данни. Новата услуга вече оперира в повече от 120 страни и позволява на потребителите да се свързват към 600 мрежи на мобилни оператори.
още по темата
Стартовият пакет струва 9,95 евро на месец ($19,95 за първоначалната доставка) и включва различни трафици. В страни от „Зона 1” като САЩ, Великобритания и Германия, както и в още 41 други държави, трафикът е 1GB.

В страни от втората зона, като Канада, Хонконг и Мексико, клиентите получават 500MB. И накрая, в страни от третата зона, като Пакистан, Катар и Венецуела, обемът на данните е 250MB.

При изчерпване на лимита преди края на месеца, клиентът може да поръча пакета отново само за 5 евро. Услугата не е ексклузивна за Nokia устройства, тоест сим картата може да се използва с всеки смартфон.

Източник: technews.bg