Потребителите могат да са спокойни, че спазват изискванията на НАПВсе

...
Потребителите могат да са спокойни, че спазват изискванията на НАПВсе
Коментари Харесай

EnterpriseOne вече е регистрирана като СУПТО според Наредба Н-18

Потребителите могат да са спокойни, че съблюдават условията на Национална агенция за приходите

„ Все още считам, че Наредба 18 може доста да понижи Брутният вътрешен продукт на България и дълготрайно да отблъсне задграничните вложения ”, съобщи Иван Аржентински, създател и ръководещ съучастник на ERP.BG (снимка: ERP.BG)

Българската ERP система EnterpriseOne, разработка на софтуерната компания ERP.BG, към този момент е сполучливо записана като СУПТО (Софтуер за ръководство на продажбите в търговски обект) според условията на Наредба Н-18 на Национална организация за приходите (НАП).

EnterpriseOne е една от първите ERP системи с такава регистрация и нейните консуматори могат да бъдат спокойни, че активността им дава отговор на условията на Национална агенция за приходите във връзка с продажбите с заплащане в брой, оповестиха от ERP.BG.

От основно значение е също, че отсега нататък всяко приложение, което е част от екосистемата на EnterpriseOne и партньорската мрежа ERP.NET, автоматизирано ще бъде съвместимо с условията на Наредба Н-18.
още по тематиката
През последните години българската компания влага интензивно в своята партньорска мрежа и поддържа всеки външен разработчик, който основава приложения за нейната ERP система. Сега всички тези партньорски софтуери автоматизирано дават отговор на условията на новата регулация на Национална агенция за приходите, тъй като се базират на към този момент записаната като СУПТО система EnterpriseOne.

Доставчици и разработчици, които не са част от партньорската мрежа, също могат да създадат своите уеб сайтове и други решения съвместими с Наредба Н-18, в случай че ги интегрират с ERP системата.

„ Успешната регистрация е плод на няколкомесечната работа на петима програмисти от нашия екип. След като преминахме през този сложен развой, към момента считам, че Наредба 18 може доста да понижи Брутният вътрешен продукт на България и дълготрайно да отблъсне задграничните вложения. Това е един от най-тежките регулаторни режими, съществувал в миналото в България, поради който се постанова основаване на стотици страници документи и ангажиране на петима души в продължение на осем месеца ”, разяснява Иван Аржентински, създател и ръководещ съучастник на ERP.BG.

Самият Аржентински през последните няколко месеца води дейни диалози с Национална агенция за приходите за промени по Наредба Н-18 като представител на Българската асоциация по осведомителни технологии и е измежду най-добре осведомените специалисти с тематиката в сектора. Промените по Наредбата засягат всички български компании, които одобряват заплащане в брой.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР