Потребителите да се информират предварително за стоките, които ги интересуват

...
Потребителите да се информират предварително за стоките, които ги интересуват
Коментари Харесай

Богомил Николов: Хората купуват страшно много стоки, които не са им нужни

Потребителите да се осведомят авансово за стоките, които ги интересуват и да не вършат импулсивни покупки

Такъв съвет насочи Богомил Николов от Асоциация “Активни консуматори ” по.

“Този “Черен петък ” сякаш се разрасна във времето. От 2-3 седмици, най-малко, валят промоции. Смятам, че те ще продължат чак до Коледа. Хората към този момент го знаят ”, разяснява Николов по-малкият от предстоящото напор в комерсиалните центрове този в последния петък на ноември.

Той цитира английско изследване, при което цените на 150 продукта са следени 6 месеца преди и 6 месеца след “Черния петък ”. “Това, което са открили е, че 6 месеца по-късно, 98% от цените са същите или по-ниски на “Черния петък ”, сподели Николов. “Хората към този момент схващат, че пониженията няма да избягат ”, добави той.

Информираният консуматор е този, който знае какво желае, има направен лист с мечтани покупки, подготвил се е и следил цените преди този момент, сподели още специалистът. “Такъв консуматор мъчно би се подвел по надписите на “Черния петък ”, сподели той.

По думите му действителните понижения са 10-20%.

“Импулсивните покупки са най-лошите. Хората купуват ужасно доста артикули, които не са им нужни. Но те са ги купили поради огромния % понижение ”, заключи Николов.

Той поучава потребителите, които към момента не са закупили коледните си дарове, да не вършат това в средата на месец декември, тъй като е допустимо те да дойдат след празниците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР