Потребителите да пазаруват само в регистрирани търговски обекти за празника

...
Потребителите да пазаруват само в регистрирани търговски обекти за празника
Коментари Харесай

Купувайте риба за Никулден само от регистрирани търговски обекти

Потребителите да пазарят единствено в регистрирани търговски обекти за празника Никулден. Това поучава ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

По думите му би трябвало да се следи прецизно за етикетите при закупуване на риба, тъй като продуктът е характерен и може да последват съществени здравословни проблеми, в случай че се попадне на фалшив.

Димитър Маргаритов сподели още, че са почнали инспекции по комерсиалните обекти, за сигурността на потребителите към празниците.

„ Потребителите би трябвало да пазарят от места, където тези артикули са вярно съхранявани и където са оповестени правилно цените, тъй като по този начин мъчно би могло да се играе с по този начин наречените понижения, проценти и промоции. Рибата е стока, която се пуска за доста къс интервал от време в продажба и хората не би трябвало да се подвеждат по някакви проценти, анонсиращи понижение “, разясни той пред " Фокус ".

Предвид идния празник 8-ми декември, студентите могат да алармират за нарушавания в предлаганите услуги в хотелите или заведенията. Председателят на КЗП посъветва студентите, в случай че в хода на студентския празник са налице нередности – първо да се извърнат към съответния търговец: хотелиерът или ресторантьорът за подпомагане, в случай че те откажат да оказват помощ, комисията има подготвеност да спомага и при нужда да наложи съответните наказания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР