Потребители на Туитър обявиха, че са предприели съдебни стъпки срещу

...
Потребители на Туитър обявиха, че са предприели съдебни стъпки срещу
Коментари Харесай

Съдят Тръмп за блокиран достъп до профила му в Туитър

Потребители на Туитър оповестиха, че са подхванали правосъдни стъпки против американския президент Доналд Тръмп, който упрекват във възпрепятстване на свободата на словото, откакто той им е забранил достъпа до акаунта си в обществената мрежа, предадоха Франс прес и ТАСС.

Новината заяви американският Институт " Найт ", профилиран в разбори на първата корекция на американската конституция.

„ Президентът и неговите съветници по един извънредно деен метод трансфораха акаунта @realDonaldTrump в основен информационен канал сред президента и обществото. Съветници на президента оповестиха, че туитовете в този акаунт са публични изказвания ", се споделя в известие на института.

В него се добавя, че достъпът до акаунта е бил блокиран за консуматори, които са подлагали на критика президента и неговата политика. Това се дефинира като възпрепятстване на използването на наредбите на първата конституционна корекция, защитаваща свободата на словото.

Гореспоменатият акаунт е персонален на президента Тръмп. Официалният президентски акаунт в Туитър е @POTUS.
Тъй като Белият дом употребява персоналния акаунт на Тръмп, с цел да прави публични известия, да пази решенията си и формалните дейности на президента, да дава доклад за неговите срещи с непознати водачи и да разпространява позициите на държавното управление по отношение на опазването на здравето, имиграцията, външните работи и други тематики, то този акаунт би трябвало да се възприема като публичен конгрес, се споделя в изказването на Института " Найт ". Това значи, че държавното управление не може да изключва хора от този конгрес единствено поради тяхното мнение.

Блокираните консуматори на акаунта на Тръмп не могат да четат неговите туитове, нито да поддържат връзка с него. Жалбата против дейностите на президента е импортирана в съд в Ню Йорк от Института " Найт ". Тя касае седем блокирани консуматори и е ориентирана с изключение на против президента и против представителя на Белия дом Шон Спайсър и против Даниъл Скавино, отговарящ за обществените мрежи в президентството.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР