Потребители на социалните мрежи разкритикуваха визията на първата дама на

...
Потребители на социалните мрежи разкритикуваха визията на първата дама на
Коментари Харесай

Обвиниха жената на Зеленски в неуважение към императора на Япония

Потребители на обществените мрежи разкритикуваха визията на първата дама на Украйна Елена Зеленска по време на приема при императора на Япония, Нарухито, обвинявайки я в пренебрежение към монарха.
Съпругата на президента се появи на формалното събитие в рокля и ръкавици с лимонен цвят. Недоволството на потребителите провокира цветът на роклята, оповестява РИА Новости.

" Представители на задгранични делегации в никакъв случай не са облекло в жълт цвят на формален банкет в Япония. Защото това в тази страна се счита или за пренебрежение към императора, или за проява на близки връзки със фамилията на императора ", написа експертът по японска просвета Лесия Ткач във Facebook.
" Не е трябвало да се избере тъкмо този цвят на роклята! Това е засегнатост за монарсите! На Украйна сигурно към този момент не се гледа по същия метод от Япония ", съгласи се Светлана Иванова.
„ Дизайнерът и стилистът на първата дама явно е пакостник “, сподели Ксения Сваровски.
„ Президентската двойка сигурно има проблеми с протокола “, написа Светлана Корнеева.
През VIII век в Япония е създадена система от неразрешени цветове. Тя се е съхранила до наши дни, само че към този момент няма юридически статут.
По-специално, цветът в жълтеникаво-зелената гама е бил употребен единствено за връхните облекла на императора: той е бил неразрешен за приложимост от всеки, като се изключи японския монарх. И до през днешния ден церемониалното японско облекло на императора по време на интронизацията е обагрено единствено в този цвят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР