Потребител на Reddit разкри, че операционната система Windows 10 продължава

...
Потребител на Reddit разкри, че операционната система Windows 10 продължава
Коментари Харесай

Windows 10 продължава да събира и изпраща информация за потребителите, дори и при изключени настройки

Потребител на Reddit разкри, че операционната система Windows 10 продължава да събира и натрупва историята на интензивността на потребителите и я изпраща в сървърите на Microsoft. Това се реализира даже и след ръчното деактивиране на тази опция в настройките. Потребителят е разкрил, че даже и при изключени настройки за ръководство на поверителността, Windows 10 дружно с телеметричните данни изпраща и лист с отваряните файлове и посетените уеб страници.

В Privacy Dashboard на операционната система потребителите могат да деактивират или задействат по този начин наречената „ История на интензивността „. Когато тази функционалност е задействана, Microsoft следи какво вършат потребителите на своите компютърни устройства. Това включва следене на кои приложения и услуги се употребяват, кои файлове се отварят и кои уеб страници се преглеждат. Компанията употребява тази информация, с цел да може потребителят да продължи работата си от мястото, откъдето я е прекъснал.

Но вместо данните да се запишат локално някъде в дисковете на компютъра, те се изпращат на Microsoft. Според софтуерния колос, „Microsoft употребява данните от историята на интензивността, с цел да натрупа личен опит по отношение на продължителността на потребление на другите действия и по този метод да показа най-подходящите приложения и услуги, съобразени с историята на активността„.

Потребителите, които не желаят това следене и си мислят, че с деактивирането на Историята на интензивността всичко това ще спре, доста бъркат. Тези данни не престават да се изпращат до сървърите на Microsoft.

Потребителите могат да ревизират данните, събрани от Microsoft в Оnline Privacy Dashboard.

За да спрете записа на интензивността на локално равнище във вашето компютърно устройство кликнете върху Start и в настройките изберете Settings > Privacy > Activity history. В този програмен прозорец махнете отметката от Store my activity history on this device . Чрез деактивирането на тази конфигурация, някои приложения и функционалности стопират да работят, като да вземем за пример календара и функционалността на Кортана „Да продължим“. Историята на сърфиране си остава в Microsoft Edge.

За да се спре изпращането на данни за Историята на интензивността, махнете отметката и от Send my activity history to Microsoft . Деактивирането на тази конфигурация води до други затруднения. Вече не се виждат всичките 30 дни в хронологията, стопират работа и някои други функционалности.

В същия програмен прозорец е допустимо да се почисти цялата история на интензивността. Тази информация не може да се възвърне.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР