Потопете се в магията на италианската кухня и музика в

...
Потопете се в магията на италианската кухня и музика в
Коментари Харесай

Festa Italiana "La Dolce Vita" в хотел "Рила" в Боровец този уикенд

Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември известният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. " Бояна " и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в напълно реновирания хотел " Рила " в Боровец. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни оферти, с които да зарадват и най-претенциозните фенове на италианската кухня.

Събитието ще стартира в съботния следобяд с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел " Рила " ще изненадат гостите с обичайни сладки и солени изкушения от Италия, а експертите на " La Bottega " ще им разрешат да надникнат зад кулисите и да видат по какъв начин се пече класическо италианско кафе и по какъв начин се подготвя обичаното на всички gelato, само че не по обичайния способ, а с потреблението на течен азот. И всичко това, до момента в който гостите се любуват на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Кулминацията на италианския фест ще бъде изисканата вечеря в ресторант Samokovi със особено 5-степенно меню в съпровод с италиански виновност. Cinecittà Osteria Italiana ще гостува в кухнята на основния готвач на хотел " Рила " - началник Веселин Калев, с цел да основат ястия, радващи всички сетива.

Mенюто включва типични за Италия блюда, рецептите за които са пречупени през погледите на надарените готвачи-артисти, като прясна бурата с черен трюфел, постепенно приготвено леко пикантно месо от телешки опашки, авторска интерпретация на Crostata di mele и други. Усещането за dolce vita ще бъде допълнено с осъществяването на италиански арии от трио " Тенорите " и цигулката на Десислава Чолакова, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР.

Италианският фест в планината ще продължи и в неделя с богат брънч в италиански жанр, подготвен от началник Веселин Калев с достоверна паста и работилница за италиански пици с майсторите на La Bottega.
За най-малките посетители и през двата дни има тематична анимация, отдадена на италианската просвета, изкуство, мода и игри.

За повече информация и резервации: +359 750 326 58 или [email protected] МЕНЮ

Меланцане с пармезан, с крем от наследник домат, биволска моцарела, сотирани чери домати и пармезанов чипс
с чаша
Prosecco Extra dry DOC Veneto Cantina Anna Spinato

Филе от леко опушена балканска пъстърва, поднесена с мармалад от чушки и хайвер от мед и краставица
с чаша
Spumante Rinaldi Premiere, Chardonnay, Veneto Cantina Villa Rinaldi

Прясна бурата, пълнена с черен трюфел, поднесена с микс от чери домати, корал с босилек и матча
с чаша
Masetto Bianco DOC 2015 Cantina Endrizzi /Chardonnay, Pinot Bianco, Riesling, Sauvignon/

Домашно приготвени равиоли, пълнени с крем от рикота, бял трюфел и био жълтъци, поднесени в сос от трюфел
с чаша
Chardonnay ‘Laudari’ DOC 2017 Baglio del Cristo di Campobello Points: James Suckling 2016 Robert Parker’s Wine Advocate 2016

Леко пикантно месо от телешки опашки, готвени в продължение на 48 часа при ниска температура от 62 градуса, с горски гъби и крем от йерусалимски артишок и печени на фурна цветни датерини
с чаша
MÉRIA Rosso IGT 2014 Tenuta Serpaia di Endrizzi 40 % Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 25 % Sangiovese, 5 % Petit Verdo

Crostata di mele - авторска интерпретация на база типичен италиански десерт
с чаша
Vinsanto del Chianti Classico DOC Poggio Capponi /Trebbiano & Mal
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР