Потопен кораб от времето на Нацистка Германия е открит близо

...
Потопен кораб от времето на Нацистка Германия е открит близо
Коментари Харесай

Мистерията падна! Откриха кораб на Хитлер, който бе в неизвестност от 80 години

Потопен транспортен съд от времето на Нацистка Германия е открит покрай крайбрежията на Норвегия. Останките са открити от държавната електрическа компания Statnett на към 24 километра от крайбрежния град Кристиансанд в Южна Норвегия на дълбочина 490 метра. Забележителното е, че корабът се намира единствено на метри от подводен кабел, свързващ Норвегия и Дания.

Историята на кораба и детайлите към потъването му са добре познати на историците, само че точното местонахождение на съда остава тайнственост в продължение на 80 години. През 2017 година инженери на компанията вършат сонарни проучвания и откриват съществуването на потопен транспортен съд, само че той не е разпознат до момента в който не изпращат до него подводен отдалечено ръководен уред, съобщи Наука OffNews.

" Можете да откриете ориста на Карлсруе в историческите книги, само че никой не знае къде тъкмо е потопен кораба. Това е единственият огромен немски транспортен съд, загубен при нападението над Норвегия с незнайно местонахождение. След всички тези години най-сетне знаем къде е лобното място на този значим боен транспортен съд ", споделя Фроде Квало (Frode Kvalø), археолог от Норвежкия морски музей в изказване на Statnett. Корабът Карлсруе е с дължина 174 метра и е оборудван с парни мотори и девет оръдия. Потопен е на 9 април 1940 година в първия ден на немското нахлуване над Дания и Норвегия по време на Втората международна война, откакто е бомбардиран от английска подводница.

" Когато подводният уред ни сподели кораба, който е бил обстрелван, осъзнахме, че е от войната. Когато видяхме оръдията на екрана, разбрахме, че това е огромен военен транспортен съд. Бяхме доста разчувствани и сюрпризирани да забележим, че останките са толкоз огромни ", прибавя Оле Петер Хоберстад (Ole Petter Hobberstad) основен инженер в Statnett. Обикновено огромните бойни кораби като този се прекатурват до момента в който потъват, поради високия си център на масите. Квало показва, че в този случай, въпреки и извънредно, корабът е потопен изправен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР