Потомците на древните ацтеки в централно Мексико са смятали, че

...
Потомците на древните ацтеки в централно Мексико са смятали, че
Коментари Харесай

"Съчувствената бременност" при индианците! Връзвали тестисите на съпруга, а жената дърпала въжето при контракции

Потомците на античните ацтеки в централно Мексико са считали, че мъжът също би трябвало да усеща родилните болки на жена си, написа stephengeorgerae.com. " Съчувствената бременност " или синдромът Кувада е бит, при който мъжете имитират родилните болки на жената- Този бит е публикуван по света, само че има разнообразни вариации, някои от които са изключително необикновени.

В Бразилия в някои племена бъдещият татко е бил подлаган на същински страдания, защото са вярвали, че по този начин облекчава болките на брачната половинка си. Тялото му се боде с острите зъби на гризач, а по-късно в раните се налива токсичен сок от тютюн или специфична течност, направена от люта чушка.

Други племена имали бит да подлагат бъдещите татковци на строга диета, до момента в който не станат кожа и кости. В племето Вага-Вага на мъжете им било неразрешено да ядат банани, кокосови орехи, захарна тръстика, животинска храни, свинско и кучешко месо.

Най-странният бит обаче принадлежи на индианското племе Худжол. Докато дамата раждала в барака или под дърво, нейният брачен партньор и предстоящ татко е трябвало да седи над нея - над гредите или клоните, с разкрачени крайници. Около тестисите му бил завързан връв, който родилката дърпала мощно, щом получи контракции.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР