Потокът от мигранти не е спрял и няма да спре.

...
Потокът от мигранти не е спрял и няма да спре.
Коментари Харесай

Преводач, работещ с Агенцията за бежанците: Потокът от мигранти изобщо не е спрял

Потокът от мигранти не е спрял и няма да спре. Това съобщи преводачът Мажд Алгафари, който работи с Агенцията за бежанците.
„ Мигрантите не престават да влизат в България. Идвам от едно районно, в което има арестувани двама души, които са били държани срещу тяхната воля в една къща. В нея преди тях е имало към 20-ина души”, съобщи той.
Според него е цялостна неистина, че оградата ни опазва от мигрантите. „ Влизат си всеки божи ден. Влизат от Турция – някои през оградата, някои с камиони”, означи той.
„ Турските каналджии си имат способи, с които да схванат къде има служители на реда, къде има защита и къде – пропуски. Трафикантите са „ няколко гърди пред правителствата”, акцентира преводачът пред bTV.
„ Основната линия сега е от Турция към България, от България в Гърция и от там за Македония, Албания и нагоре. Това е по-добрият канал, сърбите доста добре си пазят границата, за разлика от нас”, изясни той.
„ Извозват ги към вътрешността на България, държат ги в жилища, къщи, хранилища, подземия няколко дни и след това не престават с маршрутка или с транспортната компания на трафиканта в посока Западна Европа”, сподели още Алгафари.
„ Трябва към този момент да си признаем пред Европа: Има напор, молим да помогнете да го спрем и това, което влиза, да си го разпределим. Хем приказваме, че пиле не прехвърча през оградата, хем желаеме някакви помощи. Тогава защо са ти пари за бежанците, откакто никой не влиза? За кои бежанци – лагерите са празни”, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР