Потокът от болни не стихва. Идват деца, възрастни, уплашени хора

...
Потокът от болни не стихва. Идват деца, възрастни, уплашени хора
Коментари Харесай

Лекар: Медиците са безкрайно уморени, потокът от болни не стихва


" Потокът от заболели не стихва. Идват деца, възрастни, уплашени хора с положителни резултати. Системата се задъхва, лечебните заведения са претъпкани “. Така доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор, разказа обстановката в разгара на четвъртата вълна.

Лекарите са безпределно изтощени, имунизациите не вървят с нужните темпове, доста хора не са предпазени от вируса, означи тя пред Нова тв. Д-р Николова обаче е скептична към декларираните от здравните управляващи планове за вкарат наложителен документ за влизане в заведения и на обществени събития. Според нея даже съществуващите сега обикновени ограничения не се съблюдават и надали биха се спазвали нови, по-тежки.

Разпространението се лимитира с доста обикновени неща - маски, отдалеченост, миене на ръце, ваксини. Това не се съблюдава. Допълнителната рестрикция ще има същия резултат, счита доктор Николова.

Тя твърди също, че от август месец не са изплащани парите за работа на първа линия. Нито една от сумите не е преведена. Обяснението е, че няма трансфер, само че не се знае за какво няма, сподели Николова, която е и член на УС на БЛС.

Ние работим, никой не е затворил кабинета си. Миналата седмица умря моя колежка. Топим се, пациентите остават същите и те би трябвало да бъдат преразпределени към другите практики. Напрежението е голямо, умората е безкрайна, разяснява тя обстановката при персоналните лекари.

Тя се обърна с зов към тези, които " нагнетяват напрежение и ненавист към съсловието ": " Дайте покой на хората, които се грижат за здравето и живота на своите пациенти! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР