Потокът на живота не е нищо друго освен хармонично взаимодействие

...
Потокът на живота не е нищо друго освен хармонично взаимодействие
Коментари Харесай

Законът За Даването - Как Да Го Прилагаме, Така Че Да Получаваме

Потокът на живота не е нищо друго с изключение на хармонично взаимоотношение на всички детайли и сили, изграждащи полето на битието. Това хармонично взаимоотношение на детайли и сили във вашия живот се показва посредством закона за даването, тъй като вашето тяло, вашият дух и Вселената са в непрекъснат и динамичен взаимообмен; прекъсването на енергийната циркулация е като прекъсване на кръвообращението. Когато кръвта спре да тече, тя стартира да се съсирва, да коагулира, да се разлага. Ето за какво би трябвало да давате и получавате, с цел да поддържате в живота си циркулацията на благосъстоянието, изобилието и всичко, което желаете.

Английската дума за обилие „ affluence " идва от френското „ affluere ", което значи „ тече към ". Думата „ affluence " значи „ тече в огромни количества ". Парите фактически са знак на виталната сила, която обменяме, и виталната сила, която използваме вследствие на услугата, която вършим на Вселената. Друга дума за парите е валута, на британски тя е „ currency " и също отразява флуидното естество на силата. Думата „ сиггепсу " идва от латинското „ currere ", което значи „ тича " или „ тече ".

Ето за какво, в случай че спрем циркулацията на парите, в случай че единственото ни желание е да се вкопчим в тях и да ги кътаме, ще спрем и противоположната циркулация към своя живот, защото те са витална сила. За да запазим притока на тази сила към себе си, би трябвало да поддържаме нейната циркулация. Също както реката и парите би трябвало непрестанно да текат, в противоположен случай стартират да застояват, да се спарват, да задушават присъщата си витална мощ. Циркулацията ги държи живи и действени.

Всички взаимоотношения се построяват от предоставяне и приемане. Даването поражда приемане, а приемането поражда предоставяне. Онова, което се издига, наложително пада; това, което излиза, наложително се връща. Всъщност приемането и даването са едно и също нещо, тъй като и приемането, и даването са разнообразни аспекти на енергийния поток във Вселената. И в случай че прекъснем потока на което и да било от двете, влизаме в несъгласие с разсъдъка на природата.

Във всяко семенце е прикрито заричане за хиляди гори. Но то не трябва да бъде скътвано; то би трябвало да съобщи своята информация на плодородната почва. Чрез даването неговата невидима сила се излива в материално проявяване.

Колкото повече даваш, толкоз повече ще получиш, тъй като по този метод допускащ изобилието на Вселената да циркулира в живота ти. Всъщност, когато се дава, всяко нещо, което има някаква стойност в живота, единствено се мултиплицира. Онова, което не се мултиплицира посредством предоставяне, не заслужава да бъде давано нито получавано. Ако чувствате, че посредством акта на предоставяне сте изгубили нещо, то това не е същински подарък и няма да провокира мултипликация. Ако давате с принуда, това предоставяне не е подплатено с сила.

Най-важно е желанието, с което е подплатено даването или приемането. Намерението постоянно би трябвало да е основаване на благополучие за даващия и получаващия, тъй като щастието подтиква и поддържа живота и затова генерира мултипликация. Когато даването е абсолютно и от сърце, връщането е директно съразмерно на даването. Ето за какво актът на предоставяне би трябвало да носи наслада - разположението на духа би трябвало да е такова, че да изпитвате наслада от самия акт на предоставяне. Тогава силата, с която е подплатено даването, се усилва неведнъж.

Да се ползва законът за даването, в действителност е доста просто: в случай че искаш наслада, дай наслада на другите; в случай че искаш обич, научи се да даваш любов; в случай че искаш внимание и благодарност, научи се да даваш внимание и признателност; в случай че искаш материално благоденствие, помагай на другите да забогатяват. Всъщност най-лесният метод да получиш това, което искаш, е да помагаш на другите да получават това, което желаят. Този принцип работи еднообразно добре при човеци, корпорациикорпорации, общества и нации. Ако желаете да се радвате на всички положителни неща в живота, научете се безмълвно да дарявате всички с положителните неща в живота.

Дори мисълта за даването, мисълта за благополучието на другите или простата молитва имат силата да влияят. Така е, тъй като нашето тяло, сведено до своето главно положение, е локализирано струпване от сила и информация в един свят на сила и информация. Ние сме локализирани натрупвания от схващане в един умишлен свят. Думата „ схващане " значи освен това от сила и информация, тя значи сила и информация, които живеят като мисъл. Ето за какво ние сме натрупвания от мисъл в един мислещ свят. А мисълта има силата да преобразява.

Животът е безконечен танц на съзнанието, изразяващ се в динамичен продан на осведомителни импулси сред микро- и макрокосмоса, сред човешкото тяло и Вселенското тяло, сред човешкия разсъдък и Космическия разсъдък.
Когато се научите да давате това, към което се стремите, вие задействате и хореографирате танца в благозвучие с прелестното, мощно и витално придвижване, представляващо безконечния пулс на живота.

Най-добрият метод да пуснете в деяние закона за даването (да стартирате целия развой на циркулация) е, като вземете решение всякога, когато влезете в контакт с някого, да му давате нещо. Не е належащо да е във формата на материални неща; може да бъде цвете, комплимент или молитва. Всъщност най-мощните форми на предоставяне са нематериални. Дарове като угриженост, внимание, обвързаност, благодарност и обич са сред най-ценните, които можете да предложите, а няма да ви костват нищо. Когато срещнете някого, бихте могли безмълвно да го благословите, като му пожелаете благополучие, наслада и забавление. Този тип безмълвно предоставяне крие огромна мощ.

Едно от нещата, на които са ме учили като дребен и на което аз също съм учил своите деца, е, че в никакъв случай не се отива в нечий дом, без да се занесе нещо - в никакъв случай не отивайте на посетители без подарък. Вероятно ще кажете: „ Как да давам на другите, когато сега и аз самият нямам задоволително? " Можете да занесете цвете. Едно цвете. Можете да занесете записка или картичка, на която е написано нещо за вашите усеща към индивида, който посещавате. Можете да занесете комплимент. Можете да занесете молитва.

Вземете решение да давате, където и да отидете, който и да видите. Докато давате, ще получавате. Колкото повече давате, толкоз по-голямо ще става доверието ви в чудодейното деяние на този закон. И защото ще получавате повече, опциите ви да давате също ще се усилят.

Истинската ни природа се отличава с благосъстояние и изобилие; ние сме богати по природа, тъй като природата поддържа всяка нужда и всяко предпочитание. Нищо не ни липсва, тъй като нашата природа в основата си е природа на чистата потенциалност и безкрайните благоприятни условия. Ето за какво би трябвало да знаете, че благосъстоянието ви е присъщо, без значение дали имате доста или малко пари, тъй като източник на всяко богатство е полето на чистата потенциалност, то е съзнанието, което знае по какъв начин да реализира всяка нужда, в това число и потребността ви от наслада, обич, забавление, мир, естетика и познание. Ако се стремите на първо място към тези неща, освен за себе си, само че и за другите, всичко останало ще пристигна непринудено при вас.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДАВАНЕТО
Ще се възползвам от закона за даването, като обещая пред себе си следното:

1. Където и да отида, който и да срещна, ще нося подарък. Подаръкът може да е комплимент, цвете или молитва. Днес ще давам по нещо на всекиго, с който вляза в контакт, и по този начин ще пускам циркулационния развой на насладата, благосъстоянието и изобилието в своя живот и живота на другите.

2. Днес ще приема с признателност всички блага, които животът има да ми предложи. Ще приема даровете на природата: слънчевите лъчи и песента на птиците, пролетния дъжд или първия зимен сняг. Ще приема с намерено сърце и даровете от другите хора, без значение дали ще бъдат под формата на нещо материално, пари, комплимент или молитва.

3. Ще поема задължението да подкрепям циркулацията на благосъстоянието в своя живот, като давам и получавам най-ценните блага на живота: даровете на загрижеността, привързаността и любовта. Всеки път, когато срещна някого, безмълвно ще му поисквам благополучие, наслада и забавление.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР