Поточни линии за производство на авточасти за Порше и Фолксваген

...
Поточни линии за производство на авточасти за Порше и Фолксваген
Коментари Харесай

Поточни линии на Порше и Фолксваген заработиха в Пазардж...

Поточни линии за произвеждане на авточасти за " Порше " и " Фолксваген " публично бяха открити през днешния ден в Пазарджик. Те са ситуирани в нова база на компания " Ариете Логистикс ", разпростряла се на 14 000 кв. м, на които са разположени 3 индустриални и 2 складови зали. В тях ще се създават подкормилни устройства. В индустриалните зали ще бъдат ангажирани 300 работещи на трисменен режим на работа. Пред постройката е построен и паркинг с 350 места.

Фирма " Ариете Логистикс " създава електронни и мехатронни съставни елементи за автомобилната промишленост. Тя е българско сдружение, част от интернационалната група " Ариете Груп ", към този момент 8 години работи сполучливо на българския и интернационалните пазари. 

Официалното разкриване е проведено в този момент, само че индустриалните линии работят към този момент от месец, означи в обръщението си кметът на община Пазарджик Тодор Попов, който бе измежду гостите на церемонията. Той означи, че общата инвестиция е над 50 милиона евро.



" Бизнесът получава едно положително отношение от локалната власт, което води до този добър резултат - съобщи Тодор Попов. - Тука няма изнудване, няма дребни рекети, няма непрофесионализъм. Всяко нещо, което те са поискали, им е обезпечено. Чисто административно съпортът е бърз и своевременен и те се усещат добре тук. И освен се усещат добре, само че и са най-големият тръбач пред всички задгранични компании, които демонстрират интерес към Пазарджик. Защото, с цел да бъде даден отзив на града ни от притежател на компания, която има десетки милиони или даже милиарди годишен оборот в света, е задоволителен отзив за всички останали. Щом те се усещат добре тук, това е задоволително, с цел да проявят техните сътрудници и съперници интерес към нашия град. И не е инцидентно, че следващата година ще се радваме на нови вложения освен от " Костал ", само че и на техни сътрудници ".



Градоначалникът добави още, че това е най-важният инструмент за постигането на задачата, която с сътрудниците му от общинския екип са си сложили - Пазарджик с изключение на положително място за живеене да се трансформира и в място, където хората получават положителни хонорари и се усещат богати и спокойни. Това ще бъде реализирано, откакто работодателите стартират да се конкурират за служащи и чиновници, разясни Попов. По думите му, в завода на " Костал " принадената стойност е висока, а възнагражденията не са дребни в съпоставяне със стандартите в България. А това е стъпка в вярната посока.



 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР