Потите ли, когато шефът се приближи до вас? В живота

...
Потите ли, когато шефът се приближи до вас? В живота
Коментари Харесай

Какво да правим с шеф, който ни стресира

Потите ли, когато шефът се приближи до вас? В живота в офиса връзките с началниците постоянно не са лесни. Но са неизбежни, в случай че би трябвало да говорите с тях за проектите си, отпуската, заплатата или просто да попитате нещо… Ето няколко съвета на „ Мадам Фигаро “ по какъв начин да избегнете напрежението и да водите спокоен и градивен разговор с шефа.

Шефът ме стресира, чувам го

Обърнете внимание на положителните и неприятните жестове. Изберете миг, когато сте спокоен… и когато шефът също е спокоен. Ако е на телефона, с различен сътрудник или пък седи навъсен пред компютъра, отложете диалога. Когато почукате на вратата му, обърнете внимание на държанието му. Ако накланя главата си наляво, началникът е на ваша разположение. Обратното, в случай че кима надясно, значи мисли за нещо друго и мъчно ще чуе какво желаете от него. И най-после: в случай че се почесва разсеяно по носа, не се извинявайте, че му отнемате от времето, а просто помолете за няколко минути внимание.

Моят началник ме стресира, приказвам му

Напрегнати ли са връзките ви с шефа? Пазете се от бърнаут. Поддържането на добра работна атмосфера се желае положително съгласие с началството. Ако те ви стресират, пробвайте да приложите превантивна тактичност и процедура. Определете всички точки, които желаете да обсъдите: конструираният диалог е явен диалог. Ако се постанова, репетирайте пред огледалото преди този момент. А преди да се насочите към шефа, направете упражнение за релакс: подишайте надълбоко няколко минути. Внимавайте да не покажете неустановеност при диалога... Изразявайте се без бързане, само че и без заобиколки, като дишате умерено и не бягате с взор настрана.

Моят началник ме стресира, защищавам се

Трябва да се адаптирате и уменията за това понижават напрежението. Но с цел да се резервира смисълът от работата ви, би трябвало да получите внимание към вашето мнение. Ако шефът ми стресира, не позволявайте това да ви дестабилизира. Има способ, с който можете да постигнете чудеса: повтаряйте си, че вашата работа е скъпа и че имате право да кажете „ не “. Ако не сте съгласни, подгответе деликатно причините си. Каквото и да се случи, не се колебайте в никакъв случай да поискате обяснение и да задавате въпроси. Добрият началник ще одобри с почитание вашата откровеност и стресът ви лека бавно ще се стопи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР