Потискането на емоциите в дългосрочен план ни разболява. Те се

...
Потискането на емоциите в дългосрочен план ни разболява. Те се
Коментари Харесай

Потиснатите емоции ни разболяват

Потискането на страстите в дълготраен проект ни разболява. Те се натрупват в тялото и водят до нарушавания в работата на доста органи и системи.

В психосоматиката доминира теорията, че физическото заболяване се предшества от избран психически фактор (продължително възмущение, морална контузия, отрицателни преживявания).

Имате ли спорове у дома и на работа?Изпитвате ли възмущение и яд към колегата си?Разочарован ли си от хората?Разделили сте се с колегата, само че не можете да се откажете от предишното?

Ако се разпознавате в горните редове, тогава тази информация е за вас!

Високо кръвно налягане

Пациентът е под игото на личните си страсти. Обикновено, хората от този вид са прекомерно прочувствени, само че са привикнали да потискат страстите, да се сдържат, да крият надълбоко в себе си нерешените проблеми.

Язва на стомаха и дванадесетопръстника

Негодуванието, раздразнението, недоволството и гневът се демонстрират, когато субектът не получава поддръжката и грижите, от които се нуждае.

При язва на стомаха има неизразена експанзия.

Неспецифичен улцерозен колит

Причините за това заболяване са възмущение, накърнимост, психическа неустойчивост.

Невродермит

Тези хора са елементарно раними. Изпитват боязън, неустановеност, потребност от внимание. Животът им е стресиращ. Дългият лист от дерматологични положения включва комплицираната връзка с майката. Ако в първите дни на живота си човек не получи нужната любов, грижа и деликатност от майката и изживее този опит мъчително, по-късно страда от кожни болести.

Експертите евентуално свързват повода за псориазиса с връзките с един от родителите – отменяне или несъразмерна протекция.

Астма

Причината за болестта е неналичието на обич към детето от страна на бащата и/или майката или остатък на родителско внимание, когато просто задушавате детето с прекомерно доста внимание. Този пациент крещи, като че ли показва със личното си тяло: „ Задушавам се без любов/задушавам се от прекалено много обич “.

Хиперфункция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм)

Дори името на този орган приказва самичък за себе си. На тези пациенти им се е наложило да пораснат бързо. Обикновено са извънредно виновни. Страхът от предишното им е отслабен от развитата дарба да държат всичко под надзор. Този модел на държание се простира във всички сфери на живота. Но не можете да останете непрекъснато във етапа на деен стрес. Щитовидната жлеза се претрупва.

Ревматоиден артрит

Налице са отчаяние, възмущение, оскърбление, неспокойствие, липса на обич. Проблемите със ставите се демонстрират като инфектиране, загуба на еластичност, вдървеност и могат да доведат до неработоспособност.

Потискането на страстите води до появяването на физически болести.

Вижте още: Домашна примес за разширени вени

Ако имате някакви здравословни проблеми, не се самолекувайте. Обърнете се към експерт, който да ви сложи точна диагноза и да ви назначи лекуване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР