Потенциално заразените с COVID-19 у нас са около 50 000.

...
Потенциално заразените с COVID-19 у нас са около 50 000.
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Заразените с коронавирус у нас са 50 000

Потенциално инфектираните с COVID-19 у нас са към 50 000. Тази прогноза направи проф. Николай Витанов - началник на екипа за разбори към Националния действен щаб.
Според него с цел да се пресметна броят на евентуално инфектираните би трябвало да се сметне броят на умрелите по 200.
„ В момента са 260 умряли по 200, това е към 50 000. Другият вид е – умножавате по 8 цифрата на записаните инфектирани. Тоест 6 100 x 8. Тоест към 50 000 заразени”, изясни проф. Витанов.
Анализаторът Тихомир Безлов пък пресмята, че в границите на 5 седмици броят на дейните случаи на COVID-19 у нас е на практика подсилен и страната ни е почти в обстановката на Сърбия. По думите му изключително значимо е дали лечебните заведения ще устоят. Властите пък били изправени пред сложната задача да изберат ограничения, които хората да слушат.
„ От едно цялостно занемаряване на ограниченията, сега има смяна, най-малко в огромните градове. Страхувам се, че хората би трябвало да го научат по сложния начин”, разяснява Тихомир Безлов.
„ Математиката го сподели! На 19 март споделих: „ Спазвайте карантината и след 3 месеца ще излезем от здравната част от рецесията. На 1 юни бяхме на 6 случая и имахме 19 дни да се изчистим”, разяснява проф. Николай Витанов. „ Не се изчистихме, тъй като се образува една група от хора, които имат вяра на теорията, че това нещо е безобидно, не съблюдават ограниченията и ето резултатът”.
По думите му сега един болен заразява 1.33 души. Тоест 100 индивида заразяват 133.
„ В Германия имаше подобен коментар, че немската система не може да издържи на коефициент 1.3 доникъде на лятото”, разяснява Тихомир Безлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР