Потенциално опасна тема, смята КремълУнгария иска да смекчи езика на

...
Потенциално опасна тема, смята КремълУнгария иска да смекчи езика на
Коментари Харесай

Орбан: ЕС готви миротворческа мисия в Украйна

Потенциално рискова тематика, счита Кремъл
Унгария желае да смекчи езика на Брюксел 

Брюксел желае да поддържа дефицита на въоръжени сили на Киев

Европейците търсят хитри решения, счита Москва

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че страните от Европейския съюз са покрай разискване на тематиката за изпращане на войски от “мироопазващ вид ” в Украйна. Коментарът му изработен в изявление за унгарското радио “Кошут ” в петък, представено от международните организации.

“Близо сме до това, и в диалозите на европейските водачи се водят напълно законни диспути и се разисква въпроса могат ли страните членки на Европейски Съюз да изпрати войски (б. р. - в Украйна) под някакъв миротворчески формат или ще е най добре да не се изпращат ”, сподели унгарският министър председател Орбан.

Според него по-рано това е била “непреминаваема граница ”, само че все пак още преди година европейските страни са обсъждали дали да бъдат изпратени смъртоносни оръжия в Украйна. Орбан отбелязва, че както тогава по този начин и в този момент Унгария е споделила “не ”.

В рамките на деня прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков беше запитан на брифинг по какъв начин прави оценка изказването на унгарския министър председател за изпращане на мироопазващ контингент в Украйна.

Песков обърна внимание на обстоятелството, че сходни сили в международната процедура по предписание се употребяват със единодушието на двете страни в спора. В случая това е евентуално рискова тематика, акцентира представителят на Кремъл.

“Това изказване е доста значимо. Ако приказваме за някакви договаряния, това е евентуално извънредно рискова полемика ”, сподели той.

Европейският съюз търси хитри решения за изпращане на войски в Украйна, с цел да задоволи дефицита на личен състав във въоръжените сили на Киев, сподели Вадим Трухачов, доцент от катедрата по задгранични районни проучвания и външна политика в Руския държавен филантропичен университет. в изявление за вестник “Взгляд ”.

“Европейският съюз към момента се опасява да влезе в директна война с Русия, тъй че формалните лица ще търсят хитри решения, с цел да не предизвикат ескалация. На собствен ред унгарският министър председател Виктор Орбан, като глава на страна, която е част от Европейски Съюз, смекчи формулировката и приказва съответно за миротворците ”, означи екс­пертът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР