Потенциално животозастрашаващи опасения за здравето се увеличават във Вирджиния като Министерството на здравеопазването, CDC издава предупреждение

...
Загрижеността за общественото здраве с потенциално смъртоносни последици нараства във
Коментари Харесай

Загрижеността за общественото здраве с потенциално смъртоносни последици нараства във Вирджиния, казаха здравни служители, тъй като хората са с положителни тестове за Синдром на алфа-гал.

Синдромът на алфа-гал (AGS) е малко известна алергия към месо, която се заразява чрез ухапване от кърлеж и може да бъде животозастрашаваща. Основно причинява копривна треска, ангиоедем, разстроен стомах, диария, запушен или хрема, кихане, главоболие и спад на кръвното налягане, но може дори да причини смърт, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC), който издаде предупреждение за синдрома миналия месец.

Известно е, че се разпространява чрез ухапвания от кърлежи, по-специално от самотния звезден кърлеж, който е разпространен във Вирджиния, според Джулия Мърфи, държавен ветеринарен лекар по обществено здраве към департамента на Вирджиния Здраве (VDH).

„Имаме много самотни кърлежи тук във Вирджиния, така че смятаме, че това води до голяма част от това, което виждаме във Вирджиния, когато става дума за Alpha-Gal и тестване на хора положителен за алфа-гал“, каза тя, според WSET.

За разлика от други болести, разпространявани чрез ухапване от кърлеж – които изискват кърлежът да остане прикрепен към човек с часове – AGS се предава чрез слюнката на кърлежа.

Според Министерството на здравеопазването на Вирджиния кърлежът носи захарна молекула, наречена алфа-гал в слюнката си, и я инжектира в тялото на индивида чрез ухапване.

„Слюнката на кърлежа предизвиква имунен отговор от човешкото тяло да развие антитела в опит да се бори с чуждото вещество. Сега обаче имунната система трудно може да определи дали алфа-гал въглехидратът, който се носи в кръвта ви, е от кърлежа или от бургера, който току-що сте изяли, потенциално водещ до алергична реакция“, каза VDH.

Онези, които се заразят с алергията – може би по време на лятна или есенна ваканция, тъй като кърлежите стават по-активни при по-топло време – трябва да избягват да ядат нещо, което съдържа захарната молекула алфа-гал, тъй като предизвиква алергии към определени видове меса с високо съдържание на мазнини (предимно свинско, говеждо, заешко, агнешко или еленско) или продукти, произведени от бозайници (включително протеинови прахове, млечни продукти и желатин).

Някои лекарства, вкл. лекарството за рак Cetuximab, също може да причини алергична реакция.

Симптомите могат да се проявят приблизително четири до осем часа след консумация на червено месо.

„След като приемете алфа-гал, вашето бъдеще е донякъде несигурен по отношение на вида ограничения, които може да имате и какво можете да ядете и какви други неща можете да приемате през устата, като лекарства и други подобни," каза Мърфи.

Поради връзката му с ухапвания от кърлежи и червено месо, AGS е известна още като „алергия към червено месо“ или „алергия към месо от ухапване от кърлеж“. алергии, алфа-гал алергията може да бъде животозастрашаваща.

Според Мърфи, най-добрият начин да избегнете получаването на синдрома е да избегнете ухапване от кърлеж. Тя препоръчва да носите светли дрехи, когато сте на открито, за да забележите лесно кърлежите, да използвате правилните спрейове и да се прегледате, когато се върнете вътре.

Центърът за контрол на заболяванията знае за синдрома на алфа-гал едва от 2008 г. В момента. , няма лечение или лек.

Здравните служители на окръг Хенрико призовават хората да останат особено бдителни през по-топлите месеци и да избягват гористи и храсти райони с висока трева. Хората също трябва да използват репеленти, които съдържат 20 до 30% DEET (N, N-диетил-m-толуамид) върху открита кожа и дрехи за защита или други продукти, които съдържат перметрин върху дрехите, казаха те.

Fox Мелиса Руди от News допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР